Foto: TV 2 Lorry (arkivbillede)

Politiet iværksætter våben-undersøgelse efter rygter om svigt

Siden weekendens terrorangreb har flere medier berettet, at der har været problemer med de våben, som betjentene brugte, da gerningsmanden angreb ved synagogen i Krystalgade i indre København.

Meldingerne går på, at maskinpistolerne svigtede, da terroristen skød mod betjentene, og det får nu Københavns Politi til at iværksætte en undersøgelse af en række våben.

Undersøgelsen vil foregå i to spor, siger Mogens Lauridsen, der er leder af beredskabet hos Københavns Politi.

- Efterforskningsafdelingen har i dag

sendt de våben, som betjentene brugte i Krystalgade, til Kriminalteknisk Sektion, og det vil tage noget tid, før vi ved mere om det, siger Mogens Lauridsen til metroxpress.

Derudover vil man undersøge det våbenlager, som Rigspolitiet råder over.

Det var herfra, at en række betjente fik pistoler under den store terroraktion.

- Jeg har snakket med chefen for logistikafdelingen i Rigspolitiet, og han vil i morgen lave et tilfældigt tjek på vores maskinpistoler for at se, om der er noget. Bare en stribe tilfældige pistoler af dem, vi har på lager for at se, om der er noget, som indikerer, at der er problemer med dem, siger Mogens Lauridsen.

Han var indtil i dag ikke bekendt med de våbenproblemer, som dele af pressen har meldt om.

- Det kom frem i dag, og vi har kun hørt det gennem pressen. Der er ikke nogen, der har sagt til os, men nu har vi fået oplysningen, og det skal vi jo undersøge, for vi kan ikke have politifolk rendende rundt med våben, som de tror virker, men at der er problemer med dem, siger han.

Begge politifolk foran synagogen var i øvrigt udstyret med MP5 maskinpistoler, tilføjer han.