Politiet i shitstorm: Nu inviterer de heltedrenge på kaffe

Henrik Vang mener ikke, politiet behandlede hans søn ordenligt, da sønnen slog alarm over en lille sovende pige på en parkeringsplads. Nu inviterer politiet på kaffe.

Politiet er havnet i en shitstorm på Facebook, efter Henrik Vang søndag eftermiddag delte sine tanker om en episode, hvor hans 16-årige søn, Nicclas Vang Dkhar, havde ringet 112.

Sønnen og hans ven havde nemlig fundet en lille sovende pige på en parkeringsplads i Rødovre midt om natten. En hændelse som TV 2 Lorry har beskrevet tidligere i dag

Henrik Vang mener ikke, poltiet har behandlet de to unge drenge ordenligt. 

quote Jeg er mavesur. Jeg ved min søn er en god dreng, og man skal huske at rose de unge, når de gør noget godt.

Henrik Vang

- Jeg er mavesur. Jeg ved min søn er en god dreng, og man skal huske at rose de unge, når de gør noget godt, siger han til TV 2 Lorry. 

De to teenagedrenge fandt natten til søndag den lille pige foran en bil på en parkeringsplads. I bilen lå en mand og en dame og sov sammen med to børn mere, forklarer Henrik Vang og hans søn til TV 2 Lorry. 

Politiet burde have håndteret det anderledes

Henrik Vang kan ikke forstå, at drengene skal vente omkring tyve minutter, og ringe igen for at sikre sig at politiet er på vej. Desuden er han forarget over, at vagtcentralen ifølge drengene har bedt dem vække forældrene i bilen, som man efterfølgende har fundet ud af angiveligt var påvirkede af narko. Drengene forsøgte at råbe forældrene op, men turde ikke ruske i manden, da de kunne se, han var tatoveret i ansigtet. 

Henrik Vang fandt først ud af, hvad hans søn havde foretaget sig, da sønnen kom hjem. Han mener, politiet burde have kontaktet ham med det samme. Herudover mener han ikke drengene har fået en ordentlig afslutning på sagen. 

16-årige søn Nicclas Vang Dkhar har efter episoden haft svært ved at sove og tænkt meget på episoden. 

quote - Vi troede hun var død. Det var skræmmende.

Nicclas Vang Dkhar

- Vi troede hun var død. Det var skræmmende. Vi ruskede i den lille pige, men kunne ikke få kontakt, siger han til TV 2 Lorry. 

Nicclas Vang Dkhar og vennen ventede ifølge dem selv i tre timer midt om natten, fordi de havde forstået på politiet, at de gerne ville tale med dem. Men da de ved fire tiden søndag morgen gik ned til betjentene på stedet, fik de ifølge Nicclas Vang Dkhar blot at vide, at der var styr på det, og de kunne tage hjem. 

- Jeg har gået med en klam fornemmelse i maven siden. Vi vidste jo ikke, hvad der var sket, siger Nicclas Vang Dkhar. 

Politiet inviterer på kaffe

Københavns Vestegns Politi har et andet billede af episoden.

I en pressemeddelse skriver de, at de på baggrund af episoden og faderens opslag på facebook har gennemgået optagelserne fra alarmopkaldet. 

- Det er en af vores bedste folk i vagtcentralen, der modtog opkaldet fra de to drenge. Det er min vurdering ud fra optagelserne, at de får en høflig, korrekt og hurtig behandling af politiet i telefonen, siger vicepolitiinspektør Steen Harpsøe i pressemeddelsen.

Politiet skriver desuden, at de vil invitere drengene og deres forældre ind på politigården i Albertslund for at lade dem høre alarmopkaldet og forklare dem, hvorfor de håndterede situationen som de gjorde.

I pressemeddelsen roser politiet de to teenagedrenge: 

"Der er grund til at rose de to unge drenge, der kontaktede politiet. De har udvist samfundssind og har gjort netop det vi opfordrer alle borgere til, der måtte se noget mistænkeligt eller potentielt farligt – nemlig at ringe til politiet."

Nicclas Vang Dkhar og Henrik Vang vil takke ja til at komme forbi for at få sagen afsluttet. Henrik Vang undrer sig dog over, at politiet ikke har kontaktet dem personligt for at få et møde på plads i stedet for at udsende en pressemeddelse.

De sociale myndigheder har sagen

Politiet oplyser, at det nu er de sociale myndigheder, der står for den fremadrettede håndtering af familien på parkeringspladsen. 

I samråd med familiens hjemkommune kom det lille sovende barn og dets to søskende samt børnenes mor blev kørt hjem i en taxa efter episoden. 

Det var på en parkeringsplads ved Rødovrevej de to unge drenge fandt den lille pige natten til søndag.
Det var på en parkeringsplads ved Rødovrevej de to unge drenge fandt den lille pige natten til søndag.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik