Politiet hiver gidseltager i grundlovsforhør

En mand fra gidseldramaet på Københavns Politigård skal for en dommer. Han er sigtet for frihedsberøvelse.

Politiet kræver en mandlig indsat i 30'erne varetægtsfængslet for frihedsberøvelse, efter at han mandag tog en medfange som gidsel i Politigårdens Fængsel i København.

Manden skal derfor for en dommer i Københavns Dommervagt kort før middag, oplyser senioranklager Maria Cingari til Ritzau.

- Han er sigtet for frihedsberøvelse af en indsat, hvor han brugte en spids genstand, som han selv har fabrikeret, siger Maria Cingari.

Gidseltagningen i det særligt sikrede fængsel på Københavns Politigård begyndte kort før klokken 14 mandag eftermiddag og varede omkring fire timer, før det endte fredeligt.

- Situationen er afsluttet, og ingen er kommet til skade, lød det fra Københavns Politi.

Stadig ingen forklaring på gidselstagningen

Gidseltageren overgav sig efter en længere forhandling med politiet, men han har ikke givet en forklaring til politiet på den desperate aktion, oplyser senioranklageren.

Den udramatiske afslutning kom ifølge politiet i stand, kort efter at gidseltagerens advokat, Finn Walther Petersen, var blevet inddraget i forhandlingerne.

- Det løste op på situationen, at advokaten var der, sagde kommunikationsmedarbejder James Keiwe.

Gidseltagerens advokat, Finn Walther Petersen, oplyste, da dramaet var slut, til TV2 News, at gidsel-situationen blev løst straks efter, at hans klient fik lov til at overrække ham en seddel. Umiddelbart efter overgav gidseltageren sig.

Gidseltager ville gerne i exit-program

Ifølge advokaten mener klienten ikke selv, at der var tale om en rigtig gidseltagning, men "et råb om hjælp" eller et forsøg på at påkalde sig opmærksomhed på grund af utilfredshed med forholdene i fængselsafdelingen.

Angiveligt har manden et ønske om at komme i et exitprogram for at komme ud af bandemiljøet, og han er utilfreds med, at det ikke har været muligt for ham.

Københavns Politi går nu i gang med at efterforske hele forløbet.

Gidslet, der er en medfange i 20'erne, slap fra det hele i god behold.

Det knivlignende våben, som fangen brugte til at true sit gidsel med, er ifølge fængselsinspektør Peter Vesterhedens oplysninger til pressefolk uden for politigården efter alt at dømme fremstillet i fængslet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik