Politiet: Her er der problemer med ulovlige bade-parkeringer

Flere steder i TV 2 Lorrys sendeområde oplever politiet problemer med ulovlige parkeringer, der kan skabe farlige situationer.

Når temperaturen går op, og solen bager ned, bliver strande og badesteder omdannet til dragende magneter for de vandhungrende. 

Og så går den vilde parkeringsjagt.

Men i kampen om pladserne tættest på bølgen blå, bryder borgere nogle gange loven ved at parkere ulovligt. 

Det oplever politikredsene i TV 2 Lorrys sendeområde. 

I begyndelsen af juni måtte en ambulance således bruge fem minutter på at sno sig de sidste 100 meter ned til Furesøbadet i Værløse. Det kunne have endt helt galt, fortalte TV 2 Lorry tidligere tirsdag. 

Problemer flere steder

Men det er ikke det eneste badested i TV 2 Lorrys sendeområde, der bøvler med ulovlige parkeringer.

Nick Gall, politikommissær og leder af den operative færdselssektion ved Nordsjællands Politi, forsikrer, at politikredsen har fokus på alle strande i Nordsjælland.

- Det gælder blandt andet på Strandvejen mellem Bellevue ved Klampenborg og Rungsted Havn, fordi vi historisk set ved, at området er belastet i forhold til ulovlig parkering og fremkommelighed, siger Nick Gall.

Der er ikke tale om decideret parkering på redningsveje, men de ulovlige parkeringer kan alligevel være alvorligt, siger han.

Her er der parkeringskoks ved badesteder

  • Ved Furesøbadet i Værløse
  • På Strandvejen mellem Bellevue ved Klampenborg og Rungsted Havn
  • Karlstrup Kalkgrav i Karlslunde
  •  

- Det kan være svært for bilister at se fodgængere, der forsøger at krydse vejen, og det kan skabe farlige situationer, siger Nick Gall.

Han håber, at de bilister, der jagter en parkeringsplads ved strandene i varmen, “sætter sig ud over den forståeligt desperate situation man kan være i”.

- Man skal være opmærksom på, at hvis man sætter bilen et ulovligt sted som den første, så har det en afsmittende og meget negativ dominoeffekt, siger Nick Gall, der opfordrer til at overveje offentlig transport til og fra badestederne. 

Kalkgrav sander til

I Midt- og Vestsjællands Politi oplyser presseafdelingen, at der er problemer med ulovlig parkering ved Karlstrup Kalkgrav i Karlslunde. Her er der problemer med blokerede brandveje, ligeså snart vejret er godt, lyder det. 

Politiet er ofte tilstede og må også sørge for at fjerne køretøjer, der spærrer. 

I Københavns Politi er der ikke umiddelbart nogle problemer med ulovlige parkeringer ved kredsens relativt få badeområder. De fleste steder kan man slet ikke komme til i bil, mens Amager Strandpark har gode parkeringsforhold, oplyser Københavns Politis presseafdeling. 

Københavns Vestegns Politis presseafdeling har ikke besvaret TV 2 Lorrys henvendelse ved artiklens udgivelse.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik