Uber oven på dom: Travleste weekend nogensinde

Fredagens domme til seks Uber-chauffører er ikke noget, der skræmmer. Ifølge Uber selv har de netop haft den travleste weekend nogensinde.

Seks Uber-chauffører fik i fredags domme for pirattaxakørsel og bøder på mellem 2.000 og 6.000 kr.

Samtidig fik de også rettens ord for, at de ikke havde deltaget i en samkørselsordning, men i stedet havde kørt ulovlig taxakørsel.   

Men det skræmmer tilsyneladende hver Uber-chauffører eller kunder væk.

 - Vi har haft en eksplosiv tilgang, både af nye partnere og nye kunder, fortæller Nikolaj Jørgensen, der selv er Uber-chauffør og formand for Uber-partnerforening. 

Henover weekenden har flere meldt sig under chauffør-fanerne hos Uber, og kunder har der da også været rigeligt af:

 - Jeg kan i hvert fald konstatere, at ligeså snart jeg tænder for min Uber-app. Lige meget hvor i København jeg er, så går der et sted imellem to og fem minutter, og så tikker der en bestilling ind.  Før dommen faldt, så kunne der sagtens gå 7-10 minutter. Så kan det jo være, at jeg har været heldig, men jeg har talt med mange af mine kollegaer, og de har oplevet præcis det samme, siger han

Selvom det kan give bøder på tusindvis af kroner, så er det ikke noget, der skræmmer Nikolaj Jørgensen:

 -  For os Uber-chauffører er det både en frihedskamp, men det er også en kamp for retten til det frie valg.

På Københavns Rådhus har især Socialdemokraterne gennem hele forløbet udtalt stor mistillid til Uber. Her gør det indtryk, at Tjenesten oven på fredagens dom nu faktisk lader til at vokse.

 - Det er jeg da ked af, hvis det står til troende. Det siger jo så, at det er en stor opgave, politiet har foran sig for at sikre, at dansk ret håndhæves, siger socialdemokraternes gruppeformand Lars Weiss. 

På trods af, at Uber nu melder stigende om travlhed, så har Københavns Politi ikke sigtet nogen for Uber-kørsel i løbet af weekenden.

Der er heller ikke planlagt ekstraordinære indsatser mod tjenesten:

 - De Uberchauffører, vi møder, de bliver skrevet. Det er vanskeligt at se en Uber-chauffør i gadebilledet. Så det bliver i forbindelse med andre trafikkontroller, at de bliver skrevet, siger Politikommissær ved Københavns Politi Søren Wiborg.

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik