Blomster og beskeder fra pårørende og borgere. Mandag d. 16. oktober 2017 blev 16-årige Servet Abdija skudt og dræbt foran sin opgang ved familiens hjem på Ragnhildgade i København. Foto: Sofie Mathiassen / Scanpix

Politiet har fået 140 henvendelser efter skuddrab på 16-årig

Der tikker stadig henvendelser ind hos Københavns Politi lidt over en uge efter likvideringen af en 16-årig dreng på Østerbro.

Der er kommet 140 henvendelser til politiet, siden den 16-årige Servet Abdija blev skudt seks gange på nært hold mandag i sidste uge.

Politiet er stadig i gang med at undersøge de mange tip, der primært drejer sig om unge set i området.

Det oplyser efterforskningsleder hos Københavns Politi Hans Erik Raben.

Politiet efterlyste mandag aften bilister, som har haft deres bil parkeret i området omkring Ragnhildgade ved drabet og har bemærket et skudhul i deres bil.

- Vi har fået 11 nye henvendelser siden, men ikke noget, der går lige eksakt på det, siger Hans Erik Raben. 

Læs også Mindehøjtidelighed: 300 sørger over skuddræbt 16-årig

Politiet: Tjek jeres biler

Derfor hører politiet stadig gerne fra folk, der har holdt parkeret i området.

- Vi opfordrer alle, der har holdt parkeret derude, til at tjekke deres biler og se, om der skulle være et hul, der ikke skulle være der, og rette henvendelser til os. Det gælder hele Ragnhildgade og helt nede fra Haraldsgade. 

- Der kan holde rigtigt mange biler. Vi har hørt rygter om, at der måske kunne være skudt en bil der. Vi vil gerne have det be- eller afkræftet, siger efterforskningslederen.

Politiet oplyste mandag aften, at tre maskerede og mørkklædte mænd allerede aftenen inden drabet blev set i området ved 20.25 til 20.30-tiden.

Det ved vi:

  • 16. oktober omkring klokken 21.00 bliver Servet Abdija skudt på klos hold og ramt af seks skud. Drabet skete ved hans hjem på Ragnhildgade på ydre Østerbro.
  • Vidner mener at have set mellem to til fire mørkklædte personer flygte fra stedet. Politiet har senere vurderet, at der var tale om tre personer.
  • Gerningsmændene løb efter drabet over til en mellemstor, mørk bil, som de flygtede i. Den holdt ikke langt fra gerningsstedet.
  • Aftenen inden drabet har to vidner uafhængigt af hinanden fortalt at have set tre maskerede og mørkklædte mænd i området ved 20.25 til 20.30-tiden. De kan være gerningsmændene, mener politiet.
  • Det er kommet frem, at en parkeret bil kan være blevet ramt af skud i forbindelse med drabet. 
  • Politiet betegner drabet som en likvidering. I alt har politiet fået 140 henvendelser i sagen.