Politiet gør status efter en "forholdsvis fredelig" festival

Midt- og Vestsjællands Politi har nu gjort anmeldelserne op efter årets Roskilde Festival. Og på særligt to området er der store ændringer.

Selvom der er 130.000 mennesker samlet på Roskilde Festival, der drikker sig fulde og fester, har det været "forholdsvis fredeligt", fortæller Midt- og Vestsjællands Politi.

quote  Vi kan glæde os over, at der er indtil nu er markant færre anmeldelser om tyverier end tidligere.

Midt- og Vestsjællands Politi

Politiet har nu gjort status over anmeldelserne, og alt i alt er politiet godt tilfreds med antallet af kriminelle handlinger.

Særligt antallet af anmeldelser af mindre forbrydelser er faldet: 

- Vi kan glæde os over, at der er indtil nu er markant færre anmeldelser om tyverier end tidligere, og politiet har også anholdt færre end de foregående år, skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Der blev i år anmeldt 290 tyverier i forhold til sidste års 768 anmeldelser. 

Loading...

Loading...

Mere narko og flere uromagere

Derimod er der fundet mere narkotika, og flere er sigtet for besiddelse af narko på årets Roskilde Festival end tidligere. Sidste år beslaglagde politiet 2509,44 gram stoffer, mens tallet var væsentligt højere i år med 4024,7 gram. I år blev der beslaglagt mest hash og marihuana.

Politiet har ikke ændret deres måde at finde det ulovlige narko på, alligevel mener man ikke, at der har befundet sig flere stoffer på festivalen. 

Derudover er flere sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Uromagerne har man smidt på porten og ud af festivalen, så de ikke kunne gøre mere skade.

Af rigtigt alvorlige sager har festivalen haft få. Man har haft tre røverier og otte voldssager, mens seks personer har anmeldt voldtægter.

"Vi har den holdning, at en alvorlig anmeldelse af en forbrydelse er en sag for meget", skriver politiet i en pressemeddelelse. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik