Politiet frafalder sigtelser mod hundeejere

Politiet frafalder nogle af sigtelserne mod hundeejerpar fra Greve men fastholder, at hundehvalpene skal dø. Politiet har droppet sigtelserne om dyremishandlig og vanrøgt mod Sacha Sabine Treu og Kim Morten Jørgensen, som fik frataget 13 hunde i Greve - heraf 11 hundehvalpe - for halvanden uge siden. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Hundene blev fjernet efter en af hundene - hanhunden Elmio - havde været i clinch med en 12-årig pige, der fik overfladiske skrammer foran parrets hus fredag den 9. juli. Parret var ikke hjemme, og politiet kom senere samme dag og hentede de 13 hunde på adressen i Greve.
Siden har parret været sigtet for at have ladet hundene bo i deres eget skidt og mangle vand og mad. Det var beskyldninger, som parret afviste på det kraftigste.
Nu giver politiet dem altså ret i, at der ikke var grundlag for en reel sigtelse.
- Politiet har frafaldet sigtelsen for dyremishandling, fordi de ikke kunne bevise det. De har jo ikke haft nogen dyrlæge inde over, og hvis de havde haft det, havde resultatet været det samme, siger Kim Morten Jørgensen.

Det har ellers været halvanden turbulent uge for Sacha Sabine Treu og Kim Morten Jørgensen. I fredags var det sidste frist for at parret kunne bevise, at parrets hundene ikke er på listen over ulovlige hunderacer ifølge den nye hundelov. Derefter ville de blive aflivet.
Dog havde parret mulighed for at anke sagen til Rigspolitiet. Og det har parret gjort, men de føler, det er en svær kamp.

Parrets to voksne hunde skal mentalundersøges. Hvis de bliver vurderet til at være farlige af den hundepsykolog, der onsdag skal tjekke dem, vil de blive aflivet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik