Politiet forhindrede stort bandeslagsmål

Bandekonflikten flyttede tirsdag eftermiddag ind i indkøbscenteret Waves.

En gruppe på 30-40 medlemmer af grupperne HA, AK81 og Black Cobras havde taget opstilling inde i centeret, og de skiltede flittigt med, hvem de var. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Da den lokale Bloodz-bande fik nys om, at rivalerne var i nabolaget, begav de sig i et større antal på vej mod Waves.

- Det var den melding, vi fik lidt i klokken 15.30, og så var det bare med at komme afsted med alt, hvad vi kunne sende, siger Martin Bjerregaard.

I omegnen af 10 betjente nåede frem til Waves, inden Bloodz nåede ind i centeret.

- Vi fik talt med dem om, at det nok var en meget dårlig ide at gå ind i centeret, da de trods alt var i mindretal. Vi fik afværget det, som kunne være gået rigtig galt. Det blev til, at grupperne stod og råbte af hinanden hen over en kæde af politifolk, så vi kunne nøjes med at agere stødpude og til sidste sende Bloodz i retning af Askerød, hvor de kom fra, siger Martin Bjerregaard, som ser med bekymring på gårsdagens episode.

- Vi har normalt ikke HA, AK81 og Black Cobras i Hundige, og det er noget af det største opbud af bander, vi har set i området. Det er også meget foruroligende, at de vælger et stort center med mange mennesker som deres mødested. Det er bestem ikke betryggende, siger Martin Bjerregaard til DAGBLADET Roskilde.

Politiet måtte bruge mere end en time ved centeret, før de var trygge ved at forlade området.

- Da Hundige normalt er territorium for den rivaliserende bande Bloodz, var det en meget åbenlys provokation, og noget tyder på, at nogen i bandemiljøet mener, at det er på tide at udvide territoriet, lyder det fra kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik