Stor aktion på Christiania: 17 anholdt og 30 boder revet ned

Københavns Politi er fredag i gang med fjerne hashboder i Pusherstreet i Christiania. Der er tale om en større aktion, lyder det fra politiet

Aktionen er rettet mod den organiserede hashhandel i Pusher Street, og formålet med aktionen er at fortrænge organiseret kriminalitet og åbenlys handel med hash.

Politiet har revet 30 boder ned, og foreløbig er 17 personer blevet anholdt. 

Der er tale om en større aktion, som muligvis er kulminationen på en næsten fire år lang målrettet indsats mod den organiserede hashhandel.

I en pressemeddelselse skriver Københavns Politi, at Task Force Pusherstreet siden 2012 har haft fokus på at samarbejde med beboerne, Christianias naboer og andre myndigheder.

- Dette arbejde har medført, at de organiserede kriminelle nu er så pressede, at beboerne på Christiania, efter politiets vurdering, har en markant bedre mulighed for at kunne indrette det tidligere Pusherstreet til et trygt område – uden åbenlys hashhandel og organiserede kriminelle, siger ledende politiinspektør Poul Kjeldsen. 

Politiet er blevet mødt med ægkast på Pusher Street, men ellers aktionen forløbet rolig, melder politiinspektøren. 

Task Force Pusherstreet har siden september 2012 beslaglagt hash til en værdi af 255 millioner kroner siden, fremgår det af fredagens pressemeddelelse.

Samtidig har ordensmagten inddraget kontanter for cirka 31 millioner kroner hos de mange sigtede. I alt er fem ton hash, skunk og pot blevet beslaglagt i perioden. Også 180.000 joints har ordensmagten fundet.

Så snart politiet har forladt Christiania, vil pusherne dog sælge hash igen, forudser christianitten Kirsten Larsen.

- Det er kun de fysiske boder, der bliver fjernet. Selve varen vil sikkert kunne fås igen, så snart politiet er væk, siger hun til Ritzau.

 

 

 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik