Politiet finder skudhul og patronhylstre

Politiet ransager stadig Bandidos' klubhus efter nattens skudepisode. 15 personer er fortsat anholdt.

Hvorfor mødte en gruppe unge med udenlandsk baggrund op ved Bandidos' klubhus? Og hvorfor endte det med, at de kom derfra så hurtigt, at de ikke fik deres biler med?
      Det er nogle af de spørgsmål, som Nordsjællands Politi har brugt fredagen på at overveje.
      Efterforskerne har indtil nu fundet tre patronhylstre på vejen foran klubhuset samt et enkelt skudhul i en container et lille stykke derfra. Men det er endnu for tidligt at sige, om der blev skudt mod eller fra rockerborgen.
      Fredag eftermiddag sad 15 personer stadig anholdt, mens politiet gennemførte en omfattende ransagning af klubhuset. Først når den er afsluttet, taget politiet stilling til, om nogle af dem skal fremstilles i retten. Vicepolitiinspektør Henning Svendsen oplyser, at der endnu ikke er fundet nogen våben.
      Politiet fik torsdag aften melding om, at der blev skudt ved Bandidos' klubhus i Kvistgård, og at beboerne i området havde hørt, at flere biler kørte hurtigt derfra.
      Da den første patrulje nåede frem, fandt man en mand fra Bandidos med overfladiske skrammer efter at være blevet påkørt af en bil. På stedet holdt også nogle biler, der tilhører unge med udenlandsk baggrund, som til daglig bor i området syd for København.
      I første omgang anholdt politiet ni mænd med tilknytning til Bandidos. Kort efter blev  tre unge med udenlandsk baggrund anholdt, da de kom kørende tilbage til stedet. Og senere på natten blev tre mænd, der kan sættes i forbindelse med de efterladte biler, så også anholdt.
      - Vi har ikke på nuværende tidspunkt nogen viden om baggrunden for skyderiet. Man er jo ikke så talende i det miljø, så vi får ikke mange oplysninger, siger Henning Svendsen.
      Helsingør har den seneste tid været skueplads for et lokalt opgør, som ifølge politiet har Bandidos på den ene side og folk med indvandrerbaggrund i området omkring Nivå og Kokkedal samt i bebyggelsen Vapnagård i Helsingør på den anden.
      - Om skyderiet hænger sammen med de tidligere bataljer, kan vi ikke sige. Men det er nærliggende at tro, siger Henning Svendsen.
      /ritzau/


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik