Foto: Københavns Vestegn Politi

Politiet finder 1100 kanonslag hos ung mand

En mand forsøgte at sælge ulovligt fyrværkeri på sociale medier. Det fandt politiet ud af.

Politiet anholdt onsdag aften en 28-årig mand, som havde 1100 kraftige kanonslag, 65 nødblus og tre røgbomber på sin bopæl i Albertslund.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Læs også 1813 lider under lægemangel julenat og nytårsnat

Politiet fandt frem til manden, fordi han solgte det ulovlige krudt via sociale medier.

På adressen fandt man også 8000 kroner, som man mistænker at være salgsudbyttet, skriver Ritzau.

 - Det er ulovligt og strafbart at besidde, sælge og købe ulovligt fyrværkeri, og politi og anklagemyndighed vil forfølge lovovertrædelser, siger fungerende politikommissær Roland Klein fra Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Politiet opfordrer til, at man holder sig langt væk fra ulovligt fyrværkeri og kun køber nytårskrudtet hos godkendte forhandlere.

Læs også 13-årig forbrændt: Pludselig sprang genstand i luften

13-årig kom til skade

I november kunne TV 2 Lorry berette om en kun 13-årig dreng, der var udsat for en fyrværkeriulykke i Køge, da han ved en boldbane knælede over nogle kantede, hvide genstande, som eksploderede. 

Kammeraten fik hurtigt sat gang i førstehjælp til brandsårerne i ansigtet og på hænderne, og ambulance og politi blev tilkaldt. 

Den 13-årige blev bragt til Rigshospitalets brandsårsafdeling til undersøgelse og behandling. 

"Rigshospitalet kunne senere på dagen oplyse, at den 13-åriges brandsår var mindre alvorlige, men kunne ikke udtale sig om eventuel skade på øjnene som følge af ulykken", skrev Midt- og Vestsjællands Politi om episoden.