Politiet får hård opgave med romaer

Indsatsen mod romaer bliver mere omstændelig for Københavns Politi, efter Integrationsministeriet har annulleret udvisningen af 14 romaer.

- Vi er blevet frataget muligheden for at spille på en af de strenge, som vi har gjort indtil nu.
Sådan formulerer vicepolitiinspektør, Jens Jespersen, det, at politiet ikke længere kan foretage masseanholdelser af romaer, som herefter bliver udvist af landet, sådan som det var tilfældet sidste sommer.
Her blev 23 romaer anholdt i en stor politiaktion på Amager og efterfølgende udvist. Det var imidlertid ulovligt. 14 af romaerne klagede til Integrationsministeriet, og efter en højesteretsdom har ministeriet nu vurderet, at der ikke var grundlag for udvisningen.
Og det får konsekvenser, siger Gunnar Homann, der er advokat med speciale i udlændingeret og har repræsenteret flere af romaerne:
- Nu kan romaerne frit indrejse og opholde sig i Danmark, hvis de vil, siger han.
Og det betyder, at politiet er nødt til ar tilrettelægge deres aktioner mod romaerne anderledes:
- Når antallet af subsistensløse udlændinge stiger i København, så kan vi se, at omfanget af småkriminalitet også stiger. Derfor forsøgte vi sidste år at gå direkte efter dem, der opholdte sig ulovligt ude på Amager Fælled. Det kan vi så ikke gøre mere, så nu må vi finde på noget andet, siger Jens Jespersen og forklarer:

- Så må vi gå mere specifikt efter de egentlige kriminelle handlinger, der begår, siger han.
Og det bliver langt mere besværligt:
- Det bliver mere komplekst, når vi skal gå efter enkeltpersoner i enkeltsager frem for selve det at opholde sig i en teltlejr ude på Amager Fælled, gav os nogle muligheder, siger Jens Jespersen.
Politiet har allerede planlagt en række målrettede politiaktioner mod udlændinge, der opholder sig i Danmark med henblik på at begå kriminalitet, hen over sommeren. Og nu skal de laves om, siger politiinspektøren:
- Nogle af de aktioner vi allerede har planlagt kunne jo tænkes at være noget i stil med det vi lavede på Amager Fælled sidste år, og så må vi jo omlægge de indsatser, siger han.
Politiet vurderer ind til videre, at der i løbet af foråret og sommeren kommer op mod 400 romaer til København


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik