Sølvkuppet i Gentofte: Politiet efterlyste stige - nu er ejeren fundet

Efter et spektakulært sølvtyveri i Gentofte efterlyste politiet en stige, der var dukket op i forbindelse med sagen. Nu har politiet fundet ejeren.

Foto: Nordsjællands Politi

Politiet efterforsker fortsat tyveriet af en mængde sølv fra en Gentofte-villa, der forsvandt lørdag.

- Det er en usædvanlig form for indbrud, hvor man har skaffet sig adgang til en førstesal og arbejdet der uden at aktivere alarmen, sagde Henrik Sejer, der er politikommissær hos Nordsjællands Politi, til TV 2 Lorry tirsdag.

Læs også Historisk sølvtyveri i Gentofte-villa - enorm dusør udlovet

Ved tyveriet blev sølv med en værdi på op mod 10 millioner kroner fjernet fra villaen.

Allerede dagen efter politiets offentliggørelse af indbruddet udlovede ejeren en dusør på tre millioner kroner for oplysninger, der kunne skaffe sølvtøjet tilbage.

Igår var der imidlertid igen nyt i sagen. Politiet havde brug for borgernes hjælp til at finde frem til ejeren af en stige, som var blevet brugt i forbindelse med sølvkuppet.

Og offentlighedens hjælp har virket.

Ejeren af stigen er nu fundet, oplyser Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

- Hvor stigen er blevet fjernet fra, kan jeg af efterforskningsmæssige årsager ikke komme ind på, men vi har været ude på stedet og sikre eventuelle tekniske spor, og så må vi se på, om det giver os noget, siger Henrik Sejer i dag, torsdag.

Læs også Historisk tyveri af sølvtøj: Politiet efterlyser oplysninger om stige

Politiet oplyser samtidig, at stigen er blevet sendt til National Kriminalteknisk Center for at blive undersøgt for tekniske spor.

Når undersøgelsen er overstået, får ejermanden sin stige igen, understreger Nordsjællands Politi.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik