Efterlyses for vold mod betjent under Nørrebro-optøjer

Københavns Politi efterlyser en ung mand, som de mistænker for at have begået vold mod en betjent under urolighederne på Blågårds Plads.

En ung mand, som er mistænkt for at have begået vold mod en politibetjent, bliver nu efterlyst med billeder af Københavns Politi.

Politiet oplyser i en pressemeddelelse, at volden blev begået under urolighederne på Blågårds Plads den 14. april klokken 15.00 i kølvandet på Rasmus Paludans demonstration.

Politiet har i den forbindelse offentliggjort tre billeder af den mistænkte i sagen. 

TV 2 Lorry har været i kontakt med vagtchefen hos Københavns Politi. Men han oplyser, at politiet ikke har yderligere kommentarer ud over det, der allerede står beskrevet i pressemeddelelsen. 

Her fremgår det, at manden er cirka 18 -20 år gammel, 170-175 centimeter høj, almindelig af bygning, har anden etnisk herkomst end dansk, var iført sort kasket, mørk camouflagefarvet jakke med pelskrave og mørkeblå jeans. 

Den voldelige uro ved Blågårds Plads startede, da flere blev provokeret af Rasmus Paludans optræden på pladsen. Blandt andet kastede han med en koran for øjnene af mange af kvarterets beboere.

Herefter antændte nabolaget, og det endte i kampe mellem ballademagere og politiet. Det fortsatte dagen igennem og natten til mandag.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Her kan du se tv-optagelser fra urolighederne på Nørrebro den 14. april.

Mandag rykkede balladen så til Albertslund, hvor Paludan skulle have holdt en demonstration. Her blev der kastet med sten og affyret fyrværkeri mod politiet.

Københavns Politi har efterfølgende forbudt Rasmus Paludan at afholde flere demonstrationer i kredsen påsken over. Det samme har Københavns Vestegns Politi.

Hvis man har oplysninger i sagen om den efterlyste mand på billederne, kan Københavns Politi kontaktes døgnet rundt på telefon 114 eller på kbh@politi.dk.

Beboere på Amager vågnede op til et hav af afbrændte biler efter urolighederne på Nørrebro i København.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik