Politiet: Derfor skal du huske at melde din cykel stjålet

Du skal huske at melde din cykel stjålet, også selvom du måske ikke synes, at den er noget værd. Nordsjællands Politi forklarer hvorfor her.

Måske var den cykel, du fik stjålet, en knirkende og slidt havelåge uden nogen reel værdi.

' Den dækker forsikringen alligevel ikke,' tænker du, men du skal faktisk stadig huske at melde din cykel stjålet. Og hvorfor skal du så det?

Jo, når politiet får indleveret cykler, som ejerne ikke har meldt stjålne, så er det meget svært at finde frem til de retmæssige ejere.

Politiet har nemlig ikke et register over stelnumre på cykler, ligesom de har over stjålne biler. Der findes derfor ingen måde, hvorpå politiet kan finde frem til ejeren af en cykel, hvis ikke den pågældende cykel er blevet meldt stjålet i første omgang.

 - Derfor er det altså vigtigt, at du melder din cykel stjålet, for vi kan ikke finde ejeren, bliver cyklen forsøgt solgt på auktion, når den har været i politiets varetægt i fire uger, det forklarer Nordsjællands Politi i et facebook-opslag.

Også vigtig for opklaringsarbejdet

Det har også stor betydning for opklaringsarbejdet, om folk husker at melde deres cykler stjålet. Hvis politiet fx finder en masse stjålne cykler hos en person, så besværliggør det opklaringsarbejdet, hvis man ikke har meldt sin cykel stjålet. Det kan nemlig være svært at bevise, at en cykel rent faktisk er stjålet, hvis der ikke foreligger en anmeldelse, forklarer Henrik Suhr fra Nordsjællands Politi til TV 2 Lorry.

 - Vi kan kun opfordre folk til at huske at skrive deres stelnummer ned og melde cyklen stjålet, hvis den bliver stjålet, siger han.

I løbet af de første 10 uger af 2016 har Nordsjællands Politi fået indleveret 700 cykler, og det er langt fra alle cykler, der er blevet meldt stjålne.

Hvis du har fået stjålet din cykel, så kan du anmelde det HER.

Nordsjællands Politi råder borgerne til at notere cyklens stelnummere et sikkert sted, og opfordrer i samme ombæring borgere til at låse deres cykler fast til cykelstativerne for at gøre betingelserne sværere for cykeltyvene. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik