Politiet: Brøndby og FCK skal spille tidligt

Brøndby og FCK spiller allerede klokken 13, så politiet kan sørge for en sikker afvikling i dagslys bagefter.

Når Brøndby og FC København tørner sammen, er der altid tale om rundens største opgør i Alka Superligaen.

TV3+ er førstevælger til rundens seks kampe, og det er hensigten at placere hovedkampen som den sene søndagskamp - i denne sæson klokken 18.

Men når FC København gæster Brøndby den 27. september, er starttidspunktet af sikkerhedsmæssige årsager allerede klokken 13.

Københavns Vestegns Politi har dikteret et tidligere starttidspunkt, da de to holds tilskuere historisk set har skabt ballade og uroligheder i forbindelse med det københavnske lokalderby. Både før, under og efter kampene.

- Vi har sagt, at der skal være mindst to timers dagslys, efter en kamp som den er spillet færdig. Vores erfaringer viser, at det sikkerhedsmæssigt er mest forsvarligt, siger Allan Nyring, politiinspektør i Københavns Vestegns Politi.

Han tilføjer, at politiet ikke har dikteret det præcise starttidspunkt.

- Vi har sagt, der skal være to timers dagslys efter kampen, og solen går ned 19.03. Så det senest mulige starttidspunkt er klokken 15.

Der kan dog være fordele ved at afvikle kampen fra klokken 13 og ikke 15.

- Erfaringer fra England siger, at jo tidligere kampen spilles, jo færre tilhængere får en stor promille på, og det er nemmere at styre folk, der er ædru. Men den primære grund er, at der er lys, så vi kan se, hvad vi laver, siger Allan Nyring.

Politiet var tilfreds med den seneste afvikling af en kamp mellem de to klubber i Brøndby. Da var starttidspunktet klokken 16 den 6. april 2015.

Derimod henviser politiinspektøren til, at der var uroligheder i forbindelse med kampen forinden. Ved mødet 1. december 2013 var starttidspunktet klokken 19.

Derfor er der stadig grund til at tage sine forholdsregler, mener politiet.

- Den sidst afviklede kamp i Brøndby var vi tilfredse med, men i den forrige i december gik det helt galt. Så det er kun kamp nummer to efter den, der gik galt, siger Allan Nyring.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik