Politiet bekræfter: En handling i lighed med eksplosionen ved Skattestyrelsen

Københavns Politi indkaldte lørdag formiddag til et pressemøde foran politigården i København.

På et pressemøde, der foregik lørdag formiddag kl. 10.00, bekræftede vicepolitiinspektør ved Københavns Politi Jørgen Bergen Skov, at nattens eksplosion på Nørrebro i København minder om den, der fandt sted ved Skattestyrelsen på Østerbro tidligere på ugen.

- Det her er en forsætlig handling. Der er ikke tale om et brud på et gasrør eller lignende, og derfor efterlyser vi en mulig gerningsmand, siger vicepolitiinspektøren.

Politiet bekræfter dermed, at der ikke tale om et uheld, men en bevidst udført eksplosion, der fandt sted ved en nærpolitistation på Hermodsgade på Nørrebro.

Hændelsen lørdag på Nørrebro har dog ikke nødvendigvis noget med eksplosionen tidligere på ugen ved Skattestyrelsen på Østerbro at gøre.

 

Hvis man har hørt eller set noget i forbindelse med nattens eksplosion på Nørrebro opfordrer politiet til, at man ringer 114 og fortæller, hvad man har oplevet.

En mulig gerningsmand er stadig på fri fod og efterlyses af politiet.

En mand, der er set løbe fra nærpolitistationen i mørkt tøj og lyse sko efter eksplosionen er dog efterlyst af politiet.

Manden løb fra gerningsstedet i Hermodsgade mod Sigynsgade og derfra videre mod Skjolds Plads. Vidner kan kontakte politiet på telefonnummer 114.

Eksplosion bekymrer justitsministeren

Den socialdemokratiske justitsminister Nick Hækkerup har allerede været forbi for at se skaderne. 

 - Politiet efterforsker bredt nu, men det klart at det giver anledning til ekstra bekymring, når det er anden gang inden for en uge at en af vores myndigheder bliver udsat for en eksplosion, siger han til TV 2.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik