Politiet: Anholdt i Christiania-skudsag er IS-sympatisør

Den formodede gerningsmand til skudepisoden på Christiania onsdag aften er IS-sympatisør og varetægtsfængslet in absentia.

Den 25-årige mand, som er sigtet i sagen om et skyderi mod to betjente og en civil person på Christiania onsdag aften er nu blevet varetægtsfængslet in absentia.

Det står fast, efter Københavns Politi i dag fremstillede manden i Københavns Dommervagt.

Ifølge politiet har den 25-årige tilknytning til den organiserede hashhandel på Christiania, og politiets foreløbige spor i sagen har været nok til at varetægtsfængsle manden in absentia torsdag eftermiddag. 

Manden ligger i øjeblikket på Rigshospitalets traumecenter, hvor hans skader behandles. Han blev anholdt torsdag morgen af Politiets Aktionsstyrke efter en kort skudveksling, hvor han blev hårdt såret.

Tidligere i dag blev hans tilstand betegnet som kritisk ifølge Københavns Politi.

I en pressemeddelelse fortæller politiet nu, at manden er dansk statsborger men etnisk bosnier. Den 25-årige har boet i Danmark siden han var fire år, men er født i Bosnien Herzegovina, oplyser politiet.

Ifølge pressemeddelelsen har manden tilknytning til den salafistiske bevægelse Millatu Ibrahim, der anses for at være en jihadisk gruppering med tæt forbindelse til Islamisk Stat.

Derfor konkluderer politiet også, at den 25-årige sympatiserer med terrorbevægelsen Islamisk Stat.

- Der er dog intet, der tyder på, at dette har haft indflydelse på skudepisoden på Christiania onsdag aften. Da retsmødet er foregået for lukkede døre, har Københavns Politi ikke yderligere oplysninger på nuværende tidspunkt, fremgår det af politiets pressemeddelelse.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik