Politiet advarer unge mod bolig-svindlere

Unge, der skal begynde studier efter sommerferien har indledt boligjagten, og dermed er det højsæson for boligsvindlere

Pas nu på!

Københavns politi offentliggør i dag en advarsel til unge, der i disse dage indleder boligjagten, fordi de er blevet optaget på en videregående uddannelse i Københavnsområdet. For med mange unge på desperat boligjagt er det højsæson for kyniske boligsvindlere, der tilbyder unge en lejlighed - snupper indskuddet -og så viser det sig, at den unges drømmebolig er et falskneri.

I en pressemeddelelse fra Københavns politi hedder det:

-Politiet ser mange former for snyd med boliger på nettet. Det kan eksempelvis være personer, som lejer en lejlighed i en kort periode,  slår lejligheden op på nettet som billig studiebolig, og fremviser lejligheden. De interesserede bliver så bedt om at indbetale depositum – ofte til en udenlandsk konto. Den falske udlejer forlader herefter lejligheden og forsvinder. Dette er dog blot én af mange metoder. Svindlerne udnytter ofte manglen på boliger til at få de boligsøgende til at være mere uforsigtige, end de ellers ville være.

Københavns Politi har udsendt en række gode råd - vi iler med at viderebringe dem.

Politiets gode råd mod boligsvindel

-Finder du en lejlighed på en hjemmeside, så se efter hjemmesidens kvalitet (dette råd gælder ikke kun i forbindelse med boligsøgning men for al handel på nettet) Virker hjemmesiden eller annoncen "kunstig", er den skrevet på dårligt dansk, eller er den grafisk dårligt lavet. Ring evt. til personerne eller firmaet bag hjemmesiden og krydscheck oplysningerne.

-Mød din udlejer ansigt til ansigt, og overfør aldrig penge før du har en underskrevet lejekontrakt, og heller ikke hvis du kun har haft telefon- eller mailkontakt.

-Hvis du har kontakt med en person, der udgiver sig for at være ejer eller udlejer af en bolig, så check adressen på lejemålet på www.boligejer.dk. Her kan du se, hvem den reelle ejer af en adresse er.

-Når udlejer beder om at få indbetalt indskud/depositum, så vær meget på vagt hvis det skal være i kontanter, eller pengene skal overføres til en udenlandsk konto. Mange falske udlejere har konti i udlandet, og når først pengene er overført til en udenlandsk konto, er de svære at få tilbage. Og husk at man selv hæfter ved overførsler, i modsætning til når du bruger dit dankort

-Brug din sunde fornuft og mavefornemmelse. Hav is i maven og lad dig ikke presse. Hvis et tilbud virker for godt til at være sandt, så er det det sikkert!

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik