Politiet advarer: Sådan undgår du svindel med lejeboliger

Studiestarten står for døren, og det betyder boom på markedet for lejeboliger. Men mange snyder, advarer Rigspolitiet.

Snart er der studiestart på universiteter og andre videregående uddannelser, og det betyder traditionen tro, at mange står på spring efter en ny lejebolig i studiemetropolen København.

Men alt for mange bliver snydt af falske udlejere, lyder advarslen fra Københavns Politi, som derfor har valgt at lave en guide til, hvordan du som ny på lejemarkedet undgår de værste snydere.

Ejerforhold

Først og fremmest bør du undersøge, hvem der ejer boligen.

Særligt når du skal leje gennem en privat udlejer er det en god idé at kræve at se dokumentation for ejerskabet.

- Du kan se, hvem der ejer boligen på tinglysning.dk eller boligejer.dk, skriver politiet.

Samtidig kan det være en gode idé at se, hvorvidt boligen er på lejemarkedet ved at kontakte ejeren gennem boligejer.dk.

Ifølge Rigspolitiet kan man endda få en kopi af udlejers billedlegimitation i form af kørekort eller pas og tjekke at billedet er vellignende.

Hvor skal pengene betales til?

Rigspolitiet gør opmærksom på, at man skal være både kritisk og påpasselig, hvis udlejeren vil have dig til at overføre penge til en udenlandsk konto.

Det gælder også via tjenesterne Western Union eller Pay-Pal.

- Mange svindlere forsøger at gemme sig bag udenlandske konti eller udenlandske online betalingsløsninger, oplyser politiet.

Undlad samtidig at betale kontant. Hvis du skal overføre depositum eller lignende, anbefaler Rigspolitiet at det sker gennem et dansk pengeinstitut.

På den måde har man altid dokumentation for, at man har betalt pengene.

Af samme årsag oplyser politiet, at man aldrig skal betale penge under bordet. Det er både ulovligt, og man har ikke juridisk mulighed for at få pengene retur.

Brug din sunde fornuft

Når jagten på lejlighed går ind, er det vigtigt at holde sig for øje, at man hverken skal underskrive eller overføre penge, før lejligheden er blevet fremvist.

- Er det ikke muligt at få fremvist lejligheden, bør du overveje, om der er tale om et reelt lejemål, skriver politiet.

Når lejekontrakten med udlejers underskrift er i hus, er det vigtigt at du får en fagperson til at gennemgå den, før du selv skriver under.

- Vær på vagt, hvis udlejer vil have dig til at skrive under på kontrakten med det samme. Hvis udlejer forsøger at presse dig til at tage hurtige beslutninger, kan det være et tegn på, at der er noget galt.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik