Foto: TV2/Lorry

Politiet advarer mod stormen

Gangbesværede borgere bør blive indendørs, lyder opfordringen fra Københavns Politi.      

 Det landsdækkende blæsevejr er nu blevet så voldsomt, at politiet i København opfordrer visse befolkningsgrupper til at holde sig indendørs.     

- Vi råder gangbesværede borgere til at blive indenfor, indtil stormen har lagt sig, lyder det fra Henrik Olesen, som er central vagtleder ved Københavns Politi.
     
Også cyklister og motorcyklister skal være ekstra opmærksomme i den hårde vind, der allerede bogstavelig talt har slået flere omkuld.
     
Samtidig råder politiet personer, der har løse tagsten eller lignende skavanker på huset om at spærre af, ligesom man gør det om vinteren, når der er fare for, at istapper kan brække af.
     
Københavns Politi har foreløbig fået meldinger om 25-30 stormskader, hvoraf nogle drejer sig om enkelte tagsten, mens en Kvickly på Englandsvej på Amager har mistet det meste af taget.
     
- Taget er røget af på grund af blæsten. Hvordan det kan ske, ved jeg ikke, siger Henrik Olesen.
     
Der er ingen tilskadekomne, og både politiet og brandvæsnet er til stede ved butikken for at afspærre området.
     
Derudover er Femernsundbroen ifølge TV2 News spærret på grund af blæsten, mens vindfølsomme køretøjer frarådes kørsel på både Storebæltsbroen og Øresundsbroen.
     
Tidligere på dagen har den kraftige vind skabt problemer i Københavns Lufthavn i Kastrup, mens to færgeafgange fra Hirtshals til Kristiansand og Larvik er blevet aflyst.