Politiet advarer mod opkald fra falsk politimand

Nordsjællands Politi har mandag aften udsendt en advarsel til borgerne i Værløse.

Flere borgere i Værløse er mandag aften blevet ringet op af en mand, der udgiver sig for at være politimand, og i den forbindelse forsøger at lokke kort- og kontonummer ud af folk.

Det har nu fået Nordsjællands Politi til at udsende en advarsel på Twitter.

"Nu er der igen problemer med en mand, som ringer og udgiver sig for at være fra politiet, og i den forbindelse beder om folks kort- og kontonummer. Denne gang er borgerne i Værløse ramt. Vi beder jer være kritiske over for sådanne opkald. De er ikke fra politiet," skriver politiet i deres tweet.

Vagtchef ved Nordsjællands Jakob Tofte uddyber over for TV 2 Lorry, at man har modtaget tre til fire henvendelser om den falske politimand, og at der for nogle uger siden var lignende sager i Gentofte.

Tager sagerne alvorligt

Han fortæller, at sagerne har det med at komme i bølger, og at politiet tager dem alvorligt og efterforsker dem for at finde frem til bagmændene.

- Det er en forbrydelse at udgive sig for at være politimand, ligesom det også er ulovligt at forsøge at lokke kreditkortoplysninger ud af folk. Derfor tager vi selvfølgelig de her sager meget alvorligt, siger Jakob Tofte.

Han fortæller dog, at sagerne kan være vanskelige at efterforske, da bagmændene typisk ringer folk op fra taletidskort, som de løbende skifter ud.

- Da det foregår over telefonen, er der ikke et fysisk signalement, men kun et nummer og en stemme i røret at gå efter. Men det betyder ikke, at vi ikke efterforsker det. Det gør vi bestemt. Vi har efterforskere, der sidder og kigger på de her sager forsøger at spore sig ind, hvem der står bag, siger han.

Vagchefen oplyser, at han ikke er bekendt med, at nogen indtil videre skule være faldet for svindelnummeret.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik