Politiet advarer mod knive kendt fra computerspil

Midt- og Vestsjællands har i årets første fire måneder haft 89 sager om halsknive.

Politiet oplever i øjeblikket, at der beslaglægges en del knive, der ulovligt forsøges importeret til landet via internettet.

Mange af knivene er såkaldte halsknive - en kniv i en skede, som ved hjælp af et bånd hænges om halsen eller skulderen. På den måde kan kniven trækkes med én hånd.

Knivene bliver typisk forsøgt importeret af unge mennesker, der kender dem fra blandt andet det populære computerspil Counter-Strike.

quote Vi skal på det kraftigste advare imod det, da det er ulovligt, og så er det ærgerligt at få en plet på straffeattesten.

Politikommissær Peter G. Kirkegaard 

I år har Midt- og Vestsjællands Politi indtil nu haft hele 139 sager om import af ulovlige knive. Heraf drejer 89 af sagerne drejer sig om halsknive, mens 45 af sagerne omhandler springknive. 

De mange sager får nu politikredsen til at advare mod, at man forsøger at anskaffe sig de skarpe våben.

- Vi tror på, at mange unge ikke lige tænker over, at de overtræder våbenloven, når de bestiller knive fra udlandet via internettet. Vi skal på det kraftigste advare imod det, da det er ulovligt, og så er det ærgerligt at få en plet på straffeattesten, siger politikommissær Peter G. Kirkegaard fra Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Kan koste en dyr bøde 

Den ulovlige import bliver opdaget i forbindelse med kontrol af post og pakker i Københavns Lufthavn.

Syd- og Sønderjyllands oplyste tidligere på måneden i en pressemeddelelse, at de havde haft 52 sager med importerede halsknive i indeværende år. Her sagde politikommissær Torben Kloster, at det primært er yngre mænd, som køber halsknivene.

- Ofte er der tale om, at de unge kender kniven fra computerspillet Counter-Strike. De vil så gerne have kniven i virkeligheden, uden at drømme om at tage den med i det offentlige rum, sagde Torben Kloster, der i stedet anbefaler de unge at nøjes med at se på våbnet på computerskærmen.

Alene det at anskaffe sig kniven er ulovligt og kan straffes med 3000 kroner i bøde. 

Indtil nu har Midt- og Vestsjællands Politi haft følgende sager i 2018:

89 sager med halsknive
1 sag med kastekniv
4 sager med kreditkortkniv      
45 sager med springknive

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik