Ofte stjæles der for mange penge ved tyverierne. Foto: Martin Sylvest - Scanpix

Ny bølge dyre tyverier får politiet til at advare folk

Fremgangsmåden er den samme ved tyverierne, hvorfor politiet nu opfordrer til, at man passer ekstra godt på.

Tyverier fra varebiler med dyrt værktøj er desværrre ikke noget særsyn hos Midt- og Vestsjællands Politi.

I det forløbne døgn har der været syv tilfælde af netop denne type tyverier i politikredsen, og derfor udsender politiet nu en advarsel.

- Fremgangsmåden er knusning af rude til førerkabinen, hvor der trykkes på en indvendig kontakt, der åbner varerummet, hvorfra der stjæles værktøj. Det er bestemt ikke første gang, at vi ser den fremgangsmåde, og politiet skal advare mod den type tyverier, hvor der ofte stjæles for mange penge, idet der som regel er tale om tyveri af professionelt håndværktøj fra bilerne, oplyser Midt- Og Vestsjællands Politi i deres døgnrapport.

Læs også Fartsynder undrer politiet: "Det er meget voldsomt"

Ud af de i alt syv tyverier i det forgangne døgn skete de seks i Køge Bugt-området, hvoraf de fem var i Greve og et enkelt i Odsherred i Nordvestsjælland.

Politiet anbefaler, at man enten parkerer, så det ikke er muligt at åbne bagklappen eller bagdørene på varebilerne, eller man slår anordningen fra i førerkabinen, så det vanskeliggør et tyveri.

- Endelig skal vi opfordre til, at man mærker sit værktøj, så det ikke har den store handelsmæssige værdi, og hvor politiet har en chance for at finde frem til rette ejer, hvis vi falder over værktøj rundt omkring, lyder det fra politiet.