Politiet åbner fire uopklarede drabssager

Omkring en håndfuld uopklarede sager skal nu undersøges. Målet er at finde ud af, om den fængslede fra Amager har mere på samvittigheden.

Torsdag satte drabsafdelingen fra Københavns Politi sig sammen med politiets kriminaltekniske afdelinger for at aftale den videre efterforskning mod den mand, der nu er sigtet for et drab og to voldtægter på Amager.      Målet er, at en gang for alle afgøre om manden kan sættes i forbindelse med nogle af de mest alvorlige uopklarede kriminalgåder, som politiet har liggende.
       Det er cirka en håndfuld gamle uopklarede sager, som politiet nu igen trækker frem i lyset.
       - Det handler om, at man ikke bagefter skal kunne komme og sige, at vi ikke har forsøgt det, siger drabschef Ove Dahl.
       For politiet i hovedstaden har stadig uopklarede kvindedrab liggende fra rædselsåret 1990. Det var netop i 1990, at Lene Buchardt Rasmussen blev kvalt på Amager Fælled - det drab, som den 45-årige mand nu er sigtet for.
       Samme år fik den 23-årige prostituerede Hanne With skåret halsen over i en lejlighed i Fensmarksgade på Nørrebro. Og hen på sommeren dør den 18-årige Stine Geisler, da hun bliver kvalt i en kælder i Teglgårdsstræde.
       To måneder senere er det den 28-årige Anette Just Olesen, der stikkes ned i en opgang på Højdevej på Amager.
       Samme år forsvandt også den 22-årige prostituerede Betina Christensen. Hun blev først fundet i 1997, hvor hendes lig dukker op i en kloak på Vesterbro.
       Endeligt er der også en brutal voldtægtssag fra 1995, der venter på at blive opklaret. Gennem flere timer blev tre piger og en ung kvinde udsat for grove seksuelle overgreb i en villa på Ingolfs Allé på Amager.
       For politiet består øvelsen nu i at se, om der er nogle beviser i de gamle sager, som ikke kan køres automatisk gennem registrene. Det kan være brudstykker af aftryk fra gerningsmændenes hænder eller fingre, eller det kan være såkaldte blandingsprofiler, altså dna-rester, der ikke står helt rent.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik