Politiet åbner for erstatning til fodboldfans

Cirka 500 blev frihedsberøvet.

I februar sættes tal på, hvor mange der sigtes. Resten kan søge erstatning.

Masseanholdelserne af fodboldfans i forbindelse med fodboldkampen mellem FC København og Brøndby IF den 1. december sidste år vil ikke blive indbragt for retten, sådan som Københavns Vestegns Politi ellers havde lagt op til.

Politiet arbejder på at identificere dem blandt de anholdte, der lavede hærværk og kastede sten mod politiet, så der kan rejses sigtelser mod dem.

Resten af de anholdte kan søge erstatning for uberettiget frihedsberøvelse.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi. Politiet venter at afslutte efterforskningen og dermed sætte tal på i februar.

- Vi forventer at rejse en række sigtelser mod de uromagere, vi gennem den igangværende efterforskning kan identificere, mens resten kan søge erstatning for uberettiget frihedsberøvelse, siger politidirektør Kim Christiansen, Københavns Vestegns Politi.

Efter fodboldkampen på Brøndby Stadion den 1. december blev en gruppe på næsten 500 fodboldfans frihedsberøvet efter uroligheder med hærværk og stenkast mod politiet på strækningen mellem stadion og Østbrovej i Brøndby.

De frihedsberøvede blev løbende løsladt igen efter at være blevet registreret af politiet.

Advokat Christian Dahlager repræsenterer cirka 370 tilskuere, der har klaget over frihedsberøvelsen, som de anser for uberettiget. De har klaget over, at de blev sat i strips på rad og række på den kolde asfalt i flere timer uden mulighed for at tisse og uden at få oplysninger om deres videre skæbne.

Dahlager fik inden jul et brev om, at Københavns Vestegns Politi anser de præventive anholdelser for fuldt lovlige og havde valgt at indbringe sagen for retten.

Advokaten har foreslået, at sagen blev løst med erstatninger. Og det ser den ud til at blive for de flestes vedkommende.

Antallet af erstatninger afhænger imidlertid af, hvor mange ballademagere politiet får identificeret i flokken.

- Gerningsmænd i gruppen øvede hærværk mod helt almindelige lokale borgeres og kommunens ejendom, smed sten på politifolkene, og vi søger at finde de skyldige i mængden, siger Kim Christiansen, der fortsat finder frihedsberøvelsen nødvendig for at standse urolighederne.

Politiet hører fortsat gerne fra vidner og modtager film og fotos fra urolighederne. Københavns Vestegns Politi kan kontaktes på telefon 114.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik