Politielever dumper ny, kort uddannelse

Rigspolitiets forsøg på at få flyttet politiaspiranterne over på en kort uddannelse, for at få betjente hurtigt på gaden, er strandet.

Trods en gulerod om hurtig vej til aktiv tjeneste og fuld løn har langt de fleste politielever valgt at forblive på deres igangværende professionsbacheloruddannelse frem for at overgå til Politiskolens basisuddannelse og dermed afkorte deres uddannelsesforløb. Det skriver Politiken i dag.

Ideen med at flytte politielever fra den 3-årige bacheloruddannelse over på den nye 2-årige basisuddannelse skulle give flere betjente hurtigere ud i patrulje på gader og ved grænseovergange.

Men kun 10 procent af politiaspiranterne vil skifte til den ny, korte uddannelse.

Og det er at dumpe uddannelsen: - Det ligner i hvert fald et vink med en vognstang, så det kan man vel godt kalde det, siger Adam Diderichsen, der er politiforsker ved Aalborg Universitet.

- Det ligner i hvert fald et vink med en vognstang, så det kan man vel godt kalde det, siger Adam Diderichsen, der er politiforsker ved Aalborg Universitet.

- Det kan kun være, fordi de gerne vil have en færdig uddannelse, som befinder sig på et vist kvalitetsniveau. De tænker måske, at det er fint nok at stå vagt rundtomkring i København lige nu, men de vil måske også gerne blive på en uddannelse, som på længere sigt giver dem mulighed for at læse videre i det øvrige uddannelsessystem, og det har de ikke mulighed for med den nye basisuddannelse, siger Adam Diderichsen.

I den nye basisuddannelse er blandt andet det 12 uger lange bachelorforløb skåret væk sammen med et 4-ugers efterforskningsmodul samt en del af praktikforløbet. Til gengæld er de beredskabsfaglige discipliner opprioriteret, fortæller Klaus Munk Nielsen, leder af Politiskolen.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik