Politidirektør vil undersøge vold mod bøsser

Københavns politidirektør er åben over for at registrere vold mod bøsser som 'hatecrime' - specielt hadefuld vold rettet mod en nærmere defineret gruppe af personer, skriver politiken.dk.

Det er SF's homonetværk, som har bedt Hanne Bech Hansen registrere, hvor meget vold der er mod bøsser i landets største politikreds - det skal rent praktisk ske ved en rubrik i politi-anmeldelsesskemaet.
Med den statistik i hånden vil homonetværket arbejde for en lovændring, så 'gaybashing' (vold målrettet mod homoseksuelle, red.) kan blive en skærpende omstændighed ved strafudmåling for vold.
»Det kræver, at vi kan sandsynliggøre, at det sker, hvis vi skal oprette en særskilt kode. Men jeg er åben over for at overveje det«, siger Hanne Bech Hansen til politiken.dk.
Politidirektøren vil samtidig tage kontakt til politianklagere landet over for at undersøge omfanget af 'gaybashing'.
»Den slags sager er så usædvanlige, at de ikke bare forsvinder blandt de almindelige sager, så jeg er sikker på, at de kan huske dem«, siger hun til politiken.dk.
Hun kalder selv 'gaybashing' for en hatecrime - hadkriminalitet. I forvejen skal danske politikredse indberette alle kriminelle handlinger med mulig racistisk eller religiøs baggrund til Politiets Efterretningstjeneste, som hvert år laver en analyse af forekomsten.
»Når vi ved lidt mere om omfanget, kan jeg godt forestille mig at tage det op i politiets koncernledelse, som består af de tolv politidirektører, rigspolitichefen og rigsadvokaten«, siger Hanne Bech Hansen til politiken.dk.
Til ofre for 'gaybashing', som endnu ikke er kommet ud af skabet, og måske har familie eller andre, som ikke kender til personens homoseksualitet er beskeden klar:
»Familien behøver ikke at blive blandet ind i en anmeldelse. Hvis vi skal komme videre, er det altså vigtigt, at det bliver anmeldt - ellers er der bare en masse rygter«, siger hun til politiken.dk.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik