Foto: TV 2 Lorry

Politidirektør: Lev jeres normale liv - også på Nørrebro

Torsdag fandt endnu et skyderi sted i København. Politidirektøren opfordrer borgerne til at leve deres normale liv.

- Man skal opretholde sit helt almindelige hverdagsliv - også på Nørrebro.

Sådan siger politidirektør i København Anne Tønnes til TV 2 Lorry efter torsdagens skudepisode, hvor en 22-årig er afgået ved døden. 

Politidirektøren understreger, at hun forstår borgernes bekymring, men mener at man skal leve sit normale liv.

- Borgerne på Nørrebro, og i det hele taget hele København, skal opretholde en helt almindelig hverdag og opføre sig, præcist som de plejer, siger hun og fortsætter:

- Vi er derude (på Nørrebro red.) 24 timer i døgnet. Man skal selvfølgelig være opmærksom på, hvad der sker omkring én, men ellers skal man leve det liv, som man plejer.

TV 2 Lorry sendte live fra politiets pressemøde torsdag aften. Du kan se hele pressemødet her. Artiklen forsætter under videoen.

Bandekonflikten

LTF har siden foråret haft en konflikt med blandt andre banden Brothas, der holder til i Mjølnerparken på grænsen mellem Nørrebro og Østerbro.

De fleste af de mange skudepisoder, der sommeren og efteråret igennem har plaget København, tilskrives konflikten mellem de to bander - en konflikt, der nu har kostet tre menneskeliv. 

OVERBLIK: DE SENESTE SKUDEPISODER I KØBENHAVN

Her er et overblik over banderelaterede skyderier i København siden slutningen af september. 

Foruden de nævnte har der været en række skudepisoder på den københavnske vestegn og i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politikreds.

* 26. september: Politiet får anmeldelse om, at der er affyret to til tre skud på Jacob Lindbergsvej i Københavns Nordvestkvarter. Politiet finder et patronhylster, men ingen personer blev ramt.

* 29. september: En civil patruljevogn bliver ramt af fem skud i Mjølnerparken, da den kører efter scooter med to mænd. Scooteren standser op, og mændene skyder mod bilen. Betjentene bliver ikke ramt. Tre mænd bliver kort efter anholdt, men løslades igen, da beviserne mod dem ikke er stærke nok til en varetægtsfængsling.

* 7. oktober: En 21-årig mand bliver såret af et eller flere skud på Tomsgårdsvej i Københavns Nordvestkvarter. Han overlever. Efter skyderiet flygter to personer fra stedet i retning mod Frederiksborgvej og Tuborgvej - den ene til fod og den anden på cykel.

* 24. oktober: To mænd på 22 og 24 år kommer lettere til skade, da der bliver affyret skud mod deres bil på Emdrupvej i Københavns Nordvestkvarter. De bliver bragt til Herlev Hospital i bilen.
* 31. oktober: En bliver dræbt og to andre såret - heraf en alvorligt - da der bliver affyret flere skud på Tagensvej ved Mjølnerparken. Alle tre havde tilknytning til banden Brothas.

* 3. november: Klokken 02.30 bliver en 20-årig mand ramt af skud, da han kommer kørende i sin bil i krydset mellem Åkandevej og Ruten. Bilen rammer en mur og vælter om på taget. Senere på dagen dør skudofferet af sine kvæstelser.
* 8. november: En person bliver skudt med et enkelt skud omkring klokken 20:00. Skyderiet sker ved Folkets Park på bydelen Nørrebro. Den ramte har banderelationer. Han overlever.

* 9. november: En 22-årig mand bliver dræbt og en 19-årig ramt af skud i Mjølnerparken. Den afdøde er kendt af politiet i sammenhæng med bander. Den 19-årig får ingen alvorlige skader.
Kilder: Ritzau, Københavns Politi.

/ritzau/