Politibetjente foran Synagogen i Krystalgade i København. Foto: Simon Læssøe / Scanpix

Politibetjente kan få udbetalt overarbejde

De ansatte i politiet har gennem flere år båret rundt på en stor afspadseringspukkel. En række særindsatser har krævet ekstraordinært mange mandetimer.

I et forsøg på at komme overarbejdspuklen til livs, vil Rigspolitiet nu til at udbetale afspadseringstimer. Det skriver Ritzau.

Årsagagen til de mange overarbejdstimer skyldes bandesituationen, terrortruslen og flygtningestrømme, som alle  har været medvirkende til, at den samlede afspadseringskonto - fraregnet de såkaldte normtimer - udgjorde 525.000 timer med udgangen af september.

Den enkelte betjent yder en helt særlig indsats, hvilket de mange afspadseringstimer også vidner om. Den indsats fortjener at blive anerkendt.

Justitsminister, Søren Pape Poulsen, Kons.

Det vil Rigspolitiet nu have gjort noget ved, og derfor har man besluttet at give politibetjente mulighed for at få udbetalt overarbejde.

Justitsminister Søren Pape bakker op om beslutningen og erkender, at politiet er hårdt spændt for i disse år:

- Den enkelte betjent yder en helt særlig indsats, hvilket de mange afspadseringstimer også vidner om. Den indsats fortjener at blive anerkendt, siger han.

Læs også Massivt overarbejde: Betjente har 1 million timer til gode

Det er op til den enkelte betjent, om han eller hun vil have udbetalt overarbejde. Pengene til udbetaling tages fra politiets budget for i år.

Pengene er der

Dansk Folkeparti foreslog så sent som i fredags, at man i forbindelse med de igangværende finanslovsforhandlinger fandt penge, der kunne bruges på at nedbringe afspadseringskontoen.

Det er jeg glad for i lyset af, at vi mangler betjente. Det kan jo være med til at bringe antallet af overarbejdstimer ned.

Peter Kofod Poulsen, Retsordfører, Dansk Folkeparti.

Nu ser det altså ud til, at pengene allerede er der i forvejen.

- Det er jeg glad for i lyset af, at vi mangler betjente. Det kan jo være med til at bringe antallet af overarbejdstimer ned. Men for os er det vigtigt, at ordningen er frivilligt, så dem, der hellere vil bruge tid med familien, også kan få lov til det, siger Peter Kofod Poulsen, der er retsordfører for Dansk Folkeparti.

For at afhjælpe problemerne med betjentenes overarbejde har regeringen tidligere besluttet at lade Hjemmeværnet og Forsvaret hjælpe til med bevogtning og grænsekontrol.

Læs også Politiet kæmper med gigantisk overarbejdspukkel

Samtidig er optaget på politiuddannelsen øget, ligesom man har indført en politikadet-uddannelse, hvor de første elever allerede er færdige.