Politibetjent første mand i LOKK?s bestyrelse

Politibetjent Benny Christensen, formand for Kvindekrisecentret Røntofte i Helsingør, er som historiens første mand nu også blevet valgt ind i bestyrelsen for Landsorgansationen af Kvindekrisecentre, LOKK, skriver Helsingør Dagblad. Det skete på LOKK`s generalforsamling, hvor Birgit Søderberg blev ensstemmigt genvalgt som formand.

- Det er vi både meget glade og stolte af. Når Dannerhuset kommer hen og siger »Godt gået, Røntofte, så bliver vi glade, siger leder af kvindekrisecentret i Helsingør, Røntofte, Marianne Kierkegaard.
- Valget af Benny Christensen undertsreger, at vi er ved at få øjnene op for, at vold mod kvinder og børn ikke blot er et problem for kvinder og børn, men for mænd og for os alle i samfundet, siger Marianne Kierkegaard.
Formand Birgit Søderberg påpeger, at vold i familien også er en kønsspecifik handling, som finder sted i et samfund, hvor kvinder ikke har samme magt og indflydelse som mænd.
- Mænd udøver vold, fordi de kan og for at opnå magt og kontrol og fordi samfundet ikke i tilstrækkelig grad har kunnet gøre det 100 % uacceptabelt og forbudt.
- Vold mod kvinder og børn er et samfundsproblem. Mændene skal mere med på banen og skal i langt højere grad tage ansvar og melde klart ud om, at vold er en uacceptabel handling. Vold mod kvinder og børn skal tages alvorligt og samfundet skal tage skarp afstand fra volden.
Servicelovens § 109 (om kvindekrisecentre) trænger til en revurdering.
Der er kræfter, der taler for, at paragraffen skal indeholde såvel kvinde- som mandekrisecentre. Her er det vigtigt at påpege, at målgruppen på de nuværende mande- og kvindekrisecentre er forskellige. Mandekrisecentrene er et tilbud til mænd, der har en krise i deres liv , som for eksempel efter en skilsmisse. For, at kvinden kan komme på et kvindekrisecenter, skal hun have været udsat for vold og trusler. Det er på tide, nu hvor kvindekrisecentrene har eksisteret i over 30 år, at grundydelsen og behandlingsmulighederne på krisecentrene bliver lovfæstet med respekt for det enkelte kvindekrisecenters særpræg.
Det er endvidere på tide at have fokus på at forbedre hjælpemulighederne for de 26.000 kvinder og 20.000 børn, som årligt udsættes for vold og som ikke kommer på kvindekrisecentre. I dag er de henvist til anonyme brevkasser og LOKKs hotline, hvis de skal have en specialiseret støtte og rådgivning, siger LOKK`s formand, Birgit Søderberg og understreger, at dette vil være det politiske grundlag, som LOKK vil arbejde efter de næste par år.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik