Politiaktion mod romalejre i København: 13 er anholdt

Københavns Politi gennemførte tirsdag morgen en større razzia mod romalejre tre forskellige steder i København. 13 personer er anholdt.

Klokken fem i morges slog politiet til mod tre forskellige romalejre i København.

Det var på Landgreven i indre by, og på Blushøj og Haydnsvej i København SV.

Aktionerne foregik samtidig og var overstået en time senere klokken seks. Resultatet var 13 anholdte. 

Aktionen var målrettet ”utryghedsskabende lejre”.

- Det er nogle steder, der er kommet borgerhenvendelser om, fortæller Kjeld Farcinsen, der er leder af Politiets Udlændingekontrolsektion, til TV 2 Lorry.

Siden en ændring af ordensbekendtgørelsen trådte i kraft 1. april, har politiet haft mulighed for at give bøder til personer, der opholder sig i lejre, der kan skabe uro.

De 13 anholdte kan derfor se frem til en bøde på 1.000 kroner, som ifølge Kjeld Farcinsen bliver sat ned til 500 kroner med det samme på grund af lav indtægt.

- Nu kører proceduren, der skal tages fotos og fingeraftryk. Hvis ikke der kommer noget nyt frem der, så bliver de løbende afhørt og præsenteret for en bøde. Derefter bliver de løsladt - det sker i løbet af formiddagen, lyder det fra lederen af Politiets Udlændingekontrolsektion.

Politiet kender de 13 anholdte i forvejen, men den umiddelbare vurdering er, at de ikke opfylder betingelserne for en administrativ udvisning.   

Kort fra Google Maps og ikon fra Freepik.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik