Politiaktion mod bandemiljøet: 30 ransagninger og 17 anholdelser

I en koordineret indsats blandt politikredsene på Sjælland og i København har i dag resulteret i 30 ransagninger og adskillige anholdelser i bandemiljøet.

quote For os handler det om at sende et signal om, at det her skal stoppe nu

Torben Svarrer, vicepolitiinspektør hos Københavns Politi

Den seneste tids mange skyderier i det københavnske og sjællandske bandemiljø har skabt hovedbrud hos politikredsene i området.

Men i dag har en koordineret indsats mellem politikredsene og Task Force Øst medført 30 ransagninger og indtil videre 17 anholdelser på tværs af politikredsene. 

Fire af de anholdte fremstilles i grundlovsforhør for narko- og våbenbesiddelse. En 21-årig er desuden sigtet for drabsforsøg efter et knivstikkeri i Sydhavnen i november.

Aktionen er koordineret af Københavns Politi, som altså samarbejder med med Københavns Vestegns Politi, Nordsjællands Politi og Midt- og Vestsjællands Politi.

Ved ransagningerne er der indtil videre fundet en skarpladt pistol, en gaspistol, peberspray, flere knive og slagvåben, diverse tyvekoster og narkotika i form af hash, MDMA, amfetamin og kokain, skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Blandt de lokaliteter som politiet i dag ransager er blandt andet bandegrupperingen Black Jackets, som også går under navnet Brothas. Derudover Satudarah, Gremium, Mongols og en ny gruppering kaldet Osmanen Germania. 

Alle grupperinger er kendte i det københavnske bandemiljø. Blandt andet blev et medlem af Satudarah myrdet og parteret i en opsigtsvækkende sag fra Orchideparken i Ballerup. 

Forud for den store aktion har politikredsene fået rettens kendelse til at ransage på baggrund af blandt andet mistanker om overtrædelse af våbenloven.

Desuden er kendelsen givet på baggrund af straffelovens paragraffer om besiddelse af våben, handel med og besiddelse af narkotika, afpresning, vold, økonomisk kriminalitet og anden berigelseskriminalitet, fremgår det af pressemeddelelsen.

Aktionen er fortsat i gang, skriver Københavns Politi.

quote Formålet med de mange ransagninger i dag er, at sende et klart signal til bandemiljøet om, at politiet holder øje med dem og den kriminalitet, de begår

Poul Kjeldsen, ledende politiinspektør hos Københavns Politi

- Formålet med de mange ransagninger i dag er, at sende et klart signal til bandemiljøet om, at politiet holder øje med dem og den kriminalitet, de begår, siger ledende politiinspektør hos Københavns Politi, Poul Kjeldsen, og tilføjer:

- De senere måneders skyderier i det offentlige rum er helt uacceptabele, og uanset hvilken type af kriminalitet de står bag, så vil politiet slå hårdt ned, og de vil blive stillet til ansvar for deres handlinger.

Foruden de tidligere nævnte bandegrupperinger ransager politiet også tilholdssteder, der har tilknytning til Gremium, Mongols og den nyetablerede gruppe Osmanen Germania. 

Vicepolitiinspektør Torben Svarre oplyser til TV 2 Lorry, at politiet onsdag eftermiddag fortsat er i gang flere steder. 

- Vi er i gang i hovedstadsområdet og et enkelt sted oppe i Nordsjælland. Det er en omfattende aktion forstået på den måde, at det er mange steder på en gang, siger vicepolitiinspektøren og fortsætter:

- Der er jo involveret mange politifolk i denne her slags sager. For os handler det om at sende et signal om, at det her skal stoppe nu.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik