Politiet udfører 'operation Syren' i Nordsjælland

Med hjælp fra forsvaret og beredskabet gennemfører politiet en stor aktion flere steder i Nordsjælland.

Politiet slår torsdag aften til i de visitationszoner, der netop er blevet indført i fire områder i Kokkedal, Helsingør og Hillerød.

Det oplyser Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse. 

Målet med aktionen er at finde våben eller andre genstande, der kan bruges til voldelige konfrontationer, lyder det fra politiet.

- Vi er ved efterforskning kommet frem til, at vi vil undersøge, om der er våben, som kan blive brugt i forbindelse med voldelige konfrontationer. Det vil vi gerne undgå, siger pressekoordinator ved Nordsjællands Politi Henrik Suhr til Ritzau. 

Flere politikredse, beredskabsstyrelsen, hjemmeværnet og forsvaret deltager i aktionen, der kaldes 'operation Syren'.

Visitationszonerne ligger i områderne Vapnagård og Nøjsomhed i Helsingør, Egedalsvænge i Kokkedal og et område omkring Kongens Vænge i Hillerød.

Aktionen sker i forlængelse af flere drabsforsøg og skudepisoder, der involverer bandegrupperingerne Loyal To Familia og Black Jackets.

Senest blev der fredag aften i sidste uge skudt på åben gade i Hillerød. Her affyrede to maskerede mænd på en knallert flere skud mod en tredje mand på Slotsgade.

Skudepisoden i Hillerød kom efter flere skyderier i Nordsjælland, København og Københavns Vestegn i den seneste måneds tid.

Natten til torsdag blev 11 personer fra Loyal To Familia anholdt efter en ransagning.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik