Politiaktion er advarsel til hælere

Man skal tænke sig godt om, før man køber designermøbler og -lamper, som man ikke ved, hvor kommer fra.

Det er den besked, som Nordsjællands Politi sender, efter at politiet i går gennemførte en stor koordineret aktion mod indbrudstyve, hælere og almindelige mennesker, som har stjålne designermøbler stående i stuen, skriver Frederiksborg Amts Avis, fredag.
- Vi havde en klar formodning om, at mange af de tyvekoster, der bliver stjålet i Nordsjælland, havner hos ganske almindelige mennes-ker. Men det var kun en formodning, for vi havde ingen sag, hvor vi kunne dokumentere det. Det har vi nu. Vi anholder indbrudstyve næs-ten dagligt, men vi vil gerne følge hælervejen for at finde ud af, hvor tyvekosterne ender, siger politiinspektør Karl Erik Agerbo fra Nordsjællands Politi.
- Politiet kan gøre en stor indsats mod indbrud, men borgerne kan også selv gøre meget. For hvis man fjerner markedet for hælervarer, fjerner man også incitamentet til indbrud, påpeger politiinspektøren.
Under aktionen, som fandt sted 21 steder på Sjælland, anholdt politiet seks personer i alderen 20-46 år. Blandt de anholdte er en tyvebande, som politiet mener har begået indbrud både på eget initiativ og på bestilling. Politiet har også anholdt flere af de mellemmænd, som de mener har afgivet bestillinger på blandt andet PH-koglelamper.
Blandt de anholdte er også en mand fra Fyn, hvis eneste forbrydelse er, at han har købt stjålne designermøbler for at have dem stående i sit hjem.
- Der kan vi se, at det er den ganske almindelige hr. og fru Danmark. For at sætte det lidt på spidsen er det måske din designerlampe, som hænger inde hos naboen. Befolkningen bør være mere opmærksom på, hvad de køber og hvordan de køber det, for de risikerer, at politiet kommer og henter det, understreger Karl Erik Agerbo.
Efter regeringens nye indbrudspakke, som trådte i kraft tidligere på foråret, risikerer hæleren lige så hård straf som indbrudstyven.
De seks anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør i Helsingør i dag.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

fakkeloptog peter bangs vej

Borgere går fakkeloptog for at mindes trafikdræbt femårig

lise nør

Lise Nørgaard modtager statslig hæderspris som 103-årig

20200103-093918-A-1920x1281we

Fem nye ansatte skal bekæmpe social kontrol i København

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere