Politi: "Stop med at købe ulovlige peberspray"

Københavns Politi har oplevet en stor stigning i antallet af ulovlige peberspray.

Selvom det siden nytår har været lovligt at købe og opbevare en peberspray i hjemme, skal man være opmærksom på, at man ikke kommer til at gøre noget ulovligt alligevel. 

Det er nemlig ikke alle pebersprays der er lovlige. Pebersprays må kun købes hos godkendte forhandlere i Danmark. 

- Det er vores indtryk, at mange ikke kender reglerne for køb af pebersprays og derfor har bestilt en peberspray via nettet. Men det er ulovligt, og  derfor råber vi nu vagt i gevær, så folk er klar over, hvordan reglerne er indrettet, siger politikommissær Morten Westerdahl, der er leder af Sektion for Ulovlig Import hos Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Kontroldirektør i Toldstyrelsen Preben Buchholtz genkender billedet af ulovlige pebersprays som et stigende problem:

quote Mange kender ikke reglerne for køb af pebersprays og derfor har bestilt en peberspray via nettet.

Morten Westerdahl, politikommissær

- Vi har gennem den seneste tid set flere hundrede sager med pebersprays, der er købt i udlandet, bl.a. via internetbutikker. Vores toldere ved grænserne og i postcentrene tilbageholder alle de ulovlige pebersprays, de finder, og overdrager dem efterfølgende til politiet.

De senere år har politiet og Toldstyrelsen skærpet indsatsen mod ulovlig import af våben og narkotika. Det har blandt andet betydet, at Københavns Politi den 1. december 2018 oprettede en ny Sektion for Ulovlig Import. Her bliver pakkerne vurderet.

quote Det gælder om at finde en forhandler, der har tilladelse til at forhandle peberspray.

Morten Westerdahl, politikommissær

Hvis de indeholder ulovlige genstande, bliver sagerne sendt ud til den politikreds, hvor den bestillende part har adresse. Herfra behandler kredsene sagerne, f.eks. bødestraf ved ulovlig import af peberspray.

- Det gælder om at finde en forhandler, der har tilladelse til at forhandle peberspray. Herefter må man gerne transportere den hjem, men man må for eksempel ikke have en række ærinder på vejen – så man skal lige planlægge indkøbsturen, så peberspray-indkøbet er ens sidste stop, siger politikommissær Morten Westerdahl.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik