Politi søgte 90-årig med historiske våben: Nu er han fundet

Nationalmuseet ville høre historien om tre våben fra 2. verdenskrig, der blev indleveret hos Nordsjællands Politi. Nu er manden fundet.

Nordsjællands Politi har nu fået kontakt til den mand, der indleverede tre historiske våben på politistationen i Gentofte.

- Han ringede til vores servicecenter i går, efter han havde set på TV 2 Lorrys hjemmeside, at man gerne ville i kontakt med ham, siger Jesper Ensbye, specialkonsulent, Nordsjællands Politi.

I hele juni måned er der frit lejde til at indlevere våben på landets politistationer. Man kan altså anonymt og uden risiko for at blive straffet indlevere våben. 

Hos Nordsjællands Politi i Gentofte fik de tirsdag i sidste uge indleveret tre våben med en spændende historie.

- Det er ikke våbnene som sådan, der er interessante, det er historien bag, siger Nordsjællands Politis Jesper Ensbye. 

Våben med en interessant historie

Det drejede sig om tre håndvåben fra 2. verdenskrig, der blev indleveret af en herre på omkring de 90. 

Manden indleverede dem anonymt, men han afleverede også et maskinskrevet brev, hvori der stod lidt om hans indlevering. 

Her stod der, at pistol nummer ét er et våben, som en tysk officer havde på sig, da han overgav sig på kajen i Helsingør i maj i 1945. 

Pistol nummer to er fra den ældre mands tid i forsvaret, mens den tredje pistol er fra en minestryger, der i november 1945 sejlede retur til England. 

Nationalmuseet ville gerne høre mere om historien. Særligt fortællingen om overgivelsen på kajen i Helsingør har vakt interesse.   

Derfor bad de Nordsjællands Politi om hjælp til at finde den ældre mand.    

Ledte efter manden

Nu formidler politiet kontakten mellem manden og Nationalmuseet.

- Han vil gerne fortælle Nationalmuseet om historien bag våbnene, siger Jesper Ensbye, specialkonsulent, Nordsjællands Politi. 

Allerede inden manden henvendte sig, havde politiet understreget, at manden ikke risikerede at få problemer, hvia han henvendte sig til politiet. Så nu kan han med ro i sindet fortælle sin historie til museet.

Der er blevet indleveret rigtig mange våben, siden frit lejde trådte i kraft 1. juni. 

- Vi får mange våben ind. Vi ligger omkring 70 skydevåben alene her på stationen i Gentofte. Vi får også ammunition, baronetter, sværd og så videre, fortæller Jesper Ensbye. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik