Politi: Sådan undgår du indbrud i påsken

Få naboerne til at holde øje med dit hus, når du ikke er hjemme, lyder rådet fra politiet.

 
Påsken er højtid for indbrudstyve, men der er flere ting, du kan gøre for at undgå, at dit hus bliver et mål.
For eksempel er nabohjælp en meget effektiv måde at holde indbrudstyvene væk, lyder rådet fra Syd- og Sønderjyllands Politi.
Ved at få naboerne til at holde ekstra øje med mistænkelige personer, kan man ifølge politiet reducere antallet af indbrud med op mod 20 procent.
- Ingen er bedre end naboerne til at observere ændringer i normalbilledet - hører denne mand eller dette køretøj til i din gade?, oplyser politiet.
Samtidig viser en svensk undersøgelse, at 19 ud af 20 tyveknægte går videre, hvis de føler sig overvåget af naboerne.
Det er særligt fredag og lørdag, naboerne skal være ekstra opmærksomme. Mange indbrud sker nemlig i disse dage - og generelt i tidsrummet 8-16, hvor mange er på arbejde.
I det tidsrum sker over halvdelen af alle indbrud, mens godt hver tredje sker mellem klokken 16-24, hvor mange er ude af huset for at handle, dyrke sport eller besøge venner.
Derfor er det en god idé at få det til at se ud, som om du altid er hjemme. Tændt lys om aftenen, vasketøj på snoren og naboens bil i din garage, hvis du er væk over en længere periode, råder politiet.
Det er desuden en god idé at sikre huset en ekstra gang, inden du tager hjemmefra.
- Se dit hus med tyvens øjne. Der, hvor du ville bryde ind, vil indbrudstyven sikkert også, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi og råder til, at man sikrer, at huset har gode låse og vindueshasper.
Fjern desuden eventuelle haveredskaber, tyven kan bruge til at tvinge sig adgang til huset, og sørg for at ingen døre og vinduer står på klem for at undgå, at påsketyvene vælger dit hus som deres mål.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik