Politi: Pas på listetyve, når du lufter ud

Luk vinduer og døre, når du går i bad eller laver noget andet, hvor du ikke kan holde øje med hele huset, hvis dine ejendele ikke skal forsvinde.

De unormalt varme dage, betyder at rigtig mange lader døre og vinduer stå åbne for at få frisk luft ind i.

Hvis man bor i hus skal man dog være en smule påpasselig med udluftningen, siger Nordsjællands Politi.  

Hos Nordsjællands Politi har de det seneste døgn modtaget flere anmeldelser om listetyve, der har sneget sig ind i folks boliger, selvom der var nogle hjemme. 

I går, torsdag, udnyttede en listetyv for eksempel, at en mand gik i bad midt på dagen. Da manden kom ud fra badet han, var et par computere og en telefon fra mandens hjem væk.

Derfor opfordrer Nordsjællands politi nu til, at man skal lukke døre og vinduer, selv når man i kort tid ikke har mulighed for at holde øje med huset.

Ring til politiet, selvom de ikke stjæler

- Det er meget uforskammet at liste ind i et andet menneskes bolig for at stjæle, og det gør det ikke bedre, at der endda er nogen hjemme. Forhåbentlig kan vi med denne advarsel medvirke til, at færre bliver udsat for det, siger  politiinspektør Carsten Spliid fra Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse. 

Og skulle man få øje på en listetyv, vil politiet gerne have besked. 

- Hvis man overrasker en listetyv, vil listetyven som oftest stikke af med det samme, men det er naturligvis stadig meget ubehageligt at have haft en uindbudt gæst i sit hjem. Jeg opfordrer derfor på det kraftigste til, at man kontakter politiet, også selvom listetyven stikker af uden tyvekoster, så vi kan undersøge hændelsen, slutter Carsten Spliid.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik