Politi overså serievoldtægtsmand i flere måneder

En 25-årig mand blev onsdag idømt forvaring for flere grove voldtægter og kidnapning, men der gik 7 måneder før politiet så et mønster, og begyndte at lede efter en serieforbryder.

I mere end syv måneder var den 25-årige serievoldtægtsmand på spil i København. Ifølge to tidligere politichefer har dansk politi alt for lidt fokus på serievoldtægtsmænd. Det skriver metroxpress.

- Det gælder desværre i hele Danmark. Politiets it-system Polsas er så dårligt, at man ikke kan søge på signalement og metode i andre sager og dermed se et mønster, siger Kurt Kragh, tidligere souschef i Rigspolitiets Rejsehold, til metroxpress.

Ingen særskilt efterforskningsenhed

 

Fire partier fra SF til DF foreslog i sidste måned i metroxpress' serie #kun1af60, at politikredsene burde lave specialafdelinger for voldtægtsefterforskning efter norsk mønster.

- Den her sag udstiller politiets problemer. Det ville løse meget, hvis man samlede alle sædelighedssager et sted, siger Jan Jarlbæk, der er tidligere efterforsker i Rigspolitiets Rejsehold og har været 23 år i politiet.

Politiet valgte ikke at advare

I sagerne fra Østerbro var det først efter syv måneder, at politiet så et mønster. Blot fem dage før gerningsmanden blev fanget, indså politiet, at en serievoldtægtsmand var på spil. Politiet valgte bevidst ikke at advare befolkningen.

- Vi ville ikke skræmme gerningsmanden væk, hvor han i stedet ville voldtage i Nordsjælland. Vi var flere chefer inde over, og weekenden efter fangede vi ham jo i bilen, siger vicepolitiinspektør Jens Møller, der efterforskede sagen i ugen inden anholdelsen, til metroxpress.

Både Landsforeningen for Voldsramte Kvinde og Kvinderådet mener beslutningen, om at ikke at sige noget til befolkningen, var forkert.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik