Politi opgiver: Sag om bestikkelse i Helsingør smuldrer

To embedsmænd slipper for tiltale i sag om returkommission og falske håndværksordrer i Helsingør Kommune.

Nordsjællands Politi har efter længere tids efterforskning opgivet at rejse tiltale mod to tidligere ansatte i Helsingør Kommunes Center for Økonomi og Ejendomme, som i foråret 2016 blev bortvist, fyret og politianmeldt for over flere år at have modtaget bestikkelse fra et elektrikerfirma i forbindelse med tildeling af opgaver under udbudsgrænsen. Opgaver, hvor der blev faktureret for langt mere arbejde, end der blev udført. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Specialanklager Martin Broms fra Nordsjællands Politi oplyser, at de to sager mod embedsmændene nu er opgivet. Derimod blev den 62-årige indehaver af elfirmaet fra Skævinge i juni idømt fire måneders betinget fængsel for bedrageri ved en tilståelsessag ved Retten i Helsingør. Her blev han dømt for snyd med 31 fakturaer til kommunen - men ikke for bestikkelse af embedsmænd. 

Ved endnu en intern kontrol i Helsingør Kommune blev en tredje embedsmand bortvist og afskediget for på lignende vis at have modtaget returkommission fra et andet mindre håndværksfirma.

Denne sag er efterforsket færdig hos politiet og er ved at blive juridisk vurderet hos anklagemyndigheden, oplyser Martin Broms. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik