Politi om drab på Østerbro: 'Han var helt uforberedt på det'

Skuddrabet på en 30-årig mand sidste fredag skiller sig ud, lyder det fra politiet, der endnu ikke har anholdt nogen i sagen.

Fredag er det en uge siden, at en 30-årig mand blev skuddræbt ved Hans Knudsens Plads på Østerbro.

Det er siden kommet frem, at den dræbte mand tidligere har været en del af bandemiljøet, og at han i foråret var blevet prøveløsladt efter en fængselsdom for drabsforsøg. 

Politiet har stadig ikke et klart motiv i sagen, men der bliver blandt andet grublet over, om den kyniske nedskydning er relateret til den 30-årige mands fængselsdom. 

quote  Der bliver afgivet rigtig mange skud fra tæt hold, og det er i sig selv meget makabert.

Torben Svarrer

- Det er klart, at den vinkel også indgår. Vi ved ikke, om det her en bytter for noget tidligere, siger efterforskningsleder Torben Svarrer til TV 2 Lorry.

Han kan ikke oplyse, om den afdøde 30-årige var vendt tilbage til bandemiljøet efter sin prøveløsladelse. 

- Han har tidligere været en del af bandemiljøet, men det er et stykke tid siden, politiet har været i kontakt med ham, og jeg ved ikke, hvilken status han havde, da han blev dræbt, siger Torben Svarrer til TV 2 Lorry.

Politiet var massivt til stede i området efter skuddrabet på Østerbro sidste fredag.

Der har været mange skyderier i hovedstadsområdet i de seneste uger og måneder, men efterforskningslederen mener alligevel, at skuddrabet på Østerbro skiller sig ud.

- Ham, der dør, er helt uforberedt på det, der sker, og der bliver afgivet rigtig mange skud fra tæt hold. Det er i sig selv meget makabert. Det er tydeligt, at ham, der skyder, vil gøre folk skade, siger Torben Svarrer til TV 2 Lorry og fortsætter:

- I mange af de andre tilfælde, hvor der har været skudt, er det gået op for folk et splitsekund før, så de når at reagere på det, der sker.

Der er endnu ikke anholdt nogen i sagen, og politiet er tilsyneladende ikke blevet meget klogere på, hvem gerningsmanden er.  

- Vi står stadig fast på, at det kun er én, der har afgivet skud, men vi er ikke kommet identiteten nærmere, siger Torben Svarrer til TV 2 Lorry. 

I alt fire mennesker blev ramt af skud sidste fredag, og politiet har snakket med de øvrige ofre, hvoraf den yngste er en dreng på blot 15 år. Deres forklaringer har dog ikke bragt politiet tættere på at anholde gerningsmanden.

quote Det indgår i vores overvejelser, at det her kan betyde nye skyderier.

Torben Svarrer

- De har afgivet forklaring, og vi har talt med dem. Men en ting er at tale med dem, noget andet er, hvad vi får ud af dem, lyder det kryptiske svar fra Torben Svarrer. 

Når det drejer sig om skyderier, er der ofte tale om en ond cirkel, hvor skyderierne gengældes, og ifølge efterforskningslederen fra Københavns Politi kan drabet på den 30-årige resultere i flere skudepisoder. 

- Det indgår i vores overvejelser, at det her kan betyde nye skyderier. Vi ved ikke, om den her skal byttes. Det kræver også, at dem, der er blevet beskudt, ved, hvem de skal begå hævn overfor, siger Torben Svarrer til TV 2 Lorry. 

Som en konsekvens af de mange skyderier i Storkøbenhavn, er politiet nu mere synlige i gadebilledet, lyder det.

- Vi kan ikke sige, om det sker igen, og vi ved ikke, hvornår skyderiet vil slutte, men jeg kan sige, at politiet i København er opmærksom på situationen, og at vi er tydeligt til stede i gademiljøet, siger Torben Svarrer til TV 2 Lorry. 

Onsdag i denne uge blev der atter skudt på Østerbro - denne gang i et popolært caféområde ved Bopa Plads, men politiet kæder dog ikke de to skyderier på Østerbro sammen, fortæller efterforskningslederen.

Han er helt sikker på én ting - og det er sandsynligvis noget, de fleste borgere i hovedstadsområdet er rørende enige i: 

- Det er ikke rart, at vi har en situation, hvor folk går og skyder. Det skal vi til livs.  


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik