Politi og vægtere slår pjalterne sammen

Politiet har indledt et samarbejde med private vagter. Det går godt, og nu varsler parterne mere af den slags.

En gravemaskine til en kvart million kroner var nær blevet stjålet natten til skærtorsdag på Københavns Vestegn. Men håndjernene klappede om to 24-årige mænd, efter at en kvik vagt spottede de to og kontaktede politiet via sin kontrolcentral.

Fangsten var resultat af det første formaliserede samarbejde mellem dansk politi og vagtselskabernes brancheforening, SikkerhedsBranchen.

- Jeg kan allerede sige nu, før vi har evalueret forsøget, at det har været en positiv oplevelse, siger politiinspektør Michael Kristiansen fra Københavns Vestegns Politi.

Vestegnens Politi og SikkerhedsBranchen rettede i al stilfærdighed fælles fokus mod indbrud i påsken. Og samarbejdet viser gode takter, lyder det fra parterne.
- Det burde vi nok have gjort for nogle år siden, siger Michael Kristiansen.

Vagtselskaberne beskæftiger ifølge SikkerhedsBranchen mellem 3500-4000 mennesker. Det bliver til dobbelt så mange øjne og ører. Dem vil politiet - på SikkerhedsBranchens initiativ - gøre brug af.

Parterne understreger, at vagternes opgave ikke er at gribe ind over for kriminalitet, men at observere og underrette politiet. "Operation Påskeindbrud" handlede da også især om at lette kommunikationen mellem politi og vagter.

Ifølge Peter Ibsen, formand for Politiforbundet, er det en logisk konsekvens af flere spareøvelser i landets politikredse.

- Især indbrud har vi haft nogle problemer med at bekæmpe. Så jeg synes, det er meget fornuftigt at udbrede det her. Og jeg tror, vi vil se mere af den slags, siger han og fortsætter:

- Det foregår allerede i vid udstrækning i mange politikredse, men nu har man så forsøgt at formalisere det.

SikkerhedsBranchens direktør, Kasper Skov-Mikkelsen, mener ligeledes, at de private vagter vil supplere politiets godt 10.700 betjente mere og mere i fremtiden.

Hans håb er, at forsøget vil bane vejen for et struktureret partnerskab.

- Så kan vi udnytte, at der er flere vægtere på gaden i aften- og nattetimerne, end der er politifolk, siger han.

Forsøget skal evalueres ved årets udgang.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik