Politi og kommune sætter ind mod udenlandske hjemløse

Et stigende antal hjemløse og kriminelle udlændinge tager til København, når sommeren begynder. De overnatter i parker og baggårde, tigger på gaden og begår tyveri og indbrud, lyder det fra politiet. Derfor opruster Københavns Politi nu indstsen mod de udenlandske hjemløse i samarbejde med Københavns Kommune, beredskabet og lokalpolitiet i København, skriver DR P4 København.

- Her får vi informationer om, hvor der er problemer og hvor der er beboere eller forretningsdrivende, der føler sig utrygge ved, at der opholder sig en hel del udenlandske personer, der sover på gaden tæt ved dem. Og på baggrund af de informationer, har vi lavet en målrettet indsats hen over sommerhalvåret, siger Vicepolitiinspektør i Københavns Politi, Tom Struve til DR P4 København.

I Københavns kommune oplever man også at problemet er stigende. Hver morgen finder parkbetjente omkring 50 udenlandske hjemløse, der har slået lejr i Indre Bys parker.

- Folk har lavet huler, hvor de overnatter og laver mad. Der kan være bålplads og der er også tegn på, at man har brugt parken som toilet, siger områdechef i Teknik- og Miljøforvaltningen, Jon Pape til DR P4 København.

Lejrene giver parkernes gartnere og skraldemænd en en stor portion ekstra oprydningsarbejde oven i det overarbejde som sommerens parkgæster giver, siger Jon Pape til DR P4 København.

Ud overoprydningsarbejde og affald skaber de udenlandske hjemløse også en ubehagelig stemning blandt parkernes gæster, fortæller han.

- Det skaber utryghed hos de almindelige parkbesøgende, at de risikerer, at møde de her syn, siger Jon Pape til DR P4 København.

Derfor glæder han sig over det nye intensiverede samarbejde med politiet.

Når politiet så efter tip fra for eksempel kommunens parkbetjente finder frem til personerne, vil de fjerne eventuelle lejre, give advarsler og bøder og tjekke personernes opholdstilladelse.

Og hvis ulovlighederne gentager sig, vil politiet forsøge at sende dem hjem.

- Hvis de udgår et stigende problem og der er gentagne tilfælde af lovovertrædelser og mindre forseelser, så prøver vi at træffe en afgørelse om en administrativ udvisning, siger Tom Struve til DR P4 København.

Indsatsen retter sig også mod strøgområderne i indre by, hvor politiet i højere grad vil være opmærksom på tiggeri, gadesalg og gademusikanter, der ikke har tilladelse til at spille.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik