Politi løb om kap med tyve, men så kom Batman

Nordsjællands Politi går endnu engang viralt med genial Facebook-opdatering.

Mere end 4.000 har 'liket' et opslag fra Nordsjællands Politi, hvor de fortæller om politihunden Batman, der jagter indbrudstyve. 

Politihunden Batman hyldes nu på Facebook.
Politihunden Batman hyldes nu på Facebook.
Foto: Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi får tidligere i april et opkald fra en borger i Birkerød, der fortæller, at to mænd forsøger at klatre  over et plankeværk og ind til et hus, de formentlig ikke havde nøglerne til.

Politiet tager derfor straks ud til adresseen, men på vejen møder de en mistænkelig bil. 

"Da vi nærmede os adressen, passerede vi en bil, hvor både chauffør og passager lignede nogen, der ikke havde lyst til at tale med os. Vi ville dog gerne tale med dem, og chaufføren blev derfor gjort opmærksom på at standse køretøjet omgående," skriver Nordsjællands Politi og forsætter: 

"Vores ønske blev dog på ingen måde efterkommet af chaufføren, der i stedet satte farten op og begyndte at køre fra os. Yderst mistænkelig opførsel, og vi satte naturligvis straks efter."

Efter kort tid svinger chaufføren bilen ind til siden, og begge mænd hopper ud. 

"Hvis ikke det var mistænkeligt, da de kørte fra os, så var det i hvert fald mistænkeligt, at de nu ville løbe om kap med os. Vores snørebånd var heldigvis nysnørede, og vi løb derfor med," står der i opslaget. 

Poltiet lukkede nu politihunden Batman ud af bilen. Den ene mand skvattede og tabte både adskillige guldsmykker og en mobiltelefon. Han var dog på vej op igen, men så kom Batman. 

"Der gik ikke mange sekunder, før manden igen måtte en tur ned og ligge. Denne gang fik han dog ikke muligheden for at rejse sig og løbe videre."

Den anden mand var i mellemtiden løbet væk fra poltiet. Men en borger henvendte sig, fordi vedkommende havde set en person, der lignede en, som gemte sig. Borgere ledte politiet og Batman hen til området. 

"Borgeren var så hjælpsom at lede os til området, og efter et par minutters søgning gøede Batman, og ganske rigtigt lå den anden mand og skuttede sig i et buskads. Også en kende mistænkeligt."

Politiet oplyser, at de to mænd blev fremstillet i grundlovsforhør dagen efter. Og mændene er nu varetægtsfængslet til og med den 1. maj.

Efterfølgende har politiet ransaget nogle adresser, som de to formodede indbrudstyve har haft deres gang på. Her er fundet en masse genstande, som politiet formoder, stammer fra indbrud. 

Nu vil politiet gerne aflevere genstandene tilbage til de rette ejermænd. Hvis du kender nogen, der savner deres ting, kan du kontakte politiet på 114. 

Der er blandt andet sølvtøj, ure, smykker og elektronik blandt de stjålne genstande. 

 
 
 
 

Du kan se alle genstandene her

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik