Politi-indsats gav vinterferie uden brande

Det er stort set lykkedes Københavns politi at undgå påsatte brande i vinterferie-perioden som slutter i dag. Det står i skærende kontrast til de flere hundrede brande, der sidste år blev påsat af unge ballademagere.

De mange påsatte ildebrande pressede dengang Københavns Brandvæsen og Københavns Politi til bristepunktet.
Bordfodbold med de ungeMen nu hvor uge 7 og 8 går på hæld, kan det konstateres, at der i hovedstaden stort set ikke har været nogen påsatte brande.
Forklaringen er, at kommunen og politiet har lavet et massivt kriminalpræventivt opsøgende arbejde blandt de unge drenge, der sidste år satte containere, biler og bygninger i brand.
Det fortæller fungerende chefpolitiinspektør Mogens Lauridsen:
- Vi har været ude og snakke med dem på de steder og klubber, hvor de opholder sig. Vi har spillet bordfodbold med dem og lignende, så vi havde et klart billede af, hvem der færdedes i området, hvis der skulle ske noget. Og de havde også et klart billede af, at vi vidste, de var der, siger han til Radioavisen. Vil ind til politietDe unge drenge på Indre Nørrebro, i Tingbjerg og i Valby var til at begynde med noget afventende over for de bordfodboldspillende betjente. Men efterhånden løste stemningen sig så meget op, at politi og rødder kunne tale med hinanden.
Faktisk ser det ud som om, politiets arbejde i det udsatte kvarterer også har fået en noget uventet sideeffekt, fortæller Mogens Lauridsen.
- Det har været positivt, og mange af dem har faktisk sagt, de gerne vil ind til politiet, så det kan være, vi får en masse ansøgere ud af det, siger Mogens Lauridsen til Radioavisen.
Historien om det kriminalpræventive arbejde for at undgå brande kommer først frem nu, hvor vinterferien er slut, for ikke at give sidste års brandstiftere gode ideer.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik