Politi hylder helte: Reddede 8-årig pige fra druknedøden

Hverdagens helte blev freddag hyldet af Nordsjællands Politi. Ti helt særlige bedrifter var udvalgt til den årlige dusøroverrækkelse.

Bjarne Clausen fra Farum gik fredag ind på Station Nord i Helsingør. Men ikke for at komme bag tremmer, men for at modtage en dusør fra politidirektøren.

Den 14. februar tidligere på året reddede han nemlig sammen med Fillip Jensen fra Vanløse en lille pige fra at drukne - men redningsaktionen var ganske særlig. For de to mænd reddede pigen uden at blive våde.

På Farum Sø var en otteårig psykisk handicappet pige løbet væk fra sine pædagoger og havnet 100 meter ude på isen. Og hun kunne ikke forstå, at hun skulle kravle ind på land.

​- Jeg sad jeg i et lille hus ved Farum sø, og så en pige der var ude og gå en tur på noget meget tynd is, og der går sådan lige 10 sekunder, før jeg fanger, at det er jo helt galt, fortæller Filip Jensen til TV 2 Lorry. 

- Vi stod der og nærmest fornemmede, at vi skulle se en lille pige drukne, bryder Bjarne Clausen ind. 

Men så fik de to mænd en særlig idé. 

- Jeg har tidligere arbejdet i en børnehave, og jeg tænkte at en guitar måske kunne gøre noget, og det virkede så heldigvis, siger Filip Jensen, som begyndte at spille musik for pigen.

- Det var fuldstændigt surrealistisk at se en pige i livsfare, og en mand der står og spiller noget fra dansktoppen eller sådan noget, konstaterer Bjarne Clausen.

Guitarspillet fik pludselig den lille pige til at reagere. Hun kom til sidst så tæt på kanten, at Bjarne Clausen kunne trække hende sikkert i land.

Og det er heltmodige gerninger som den, politiet gerne vil inspirere til med dusøroverrækkelsen.

Bjarne og Filip gjorde en forskel - ligesom en række andre borgere, der blev fejret.

- Politiet er i mange situationer afhængige af at borgerne hjælper os, fortæller politidirektør Jens-Christian Bülow.

Bjarne og Filip er glade for politiets hyldest, men allervigtigst for dem er, at pigen kom i sikkerhed.

- Det var vidunderligt, at se barnet komme ind, vi tog en dyb indånding og var glade. Og det er da flot, at nogen påskønner at sådan en handling, som ikke bare foregår med dramatik, men stille og roligt, at den også bliver påskønnet, siger Bjarne Clausen til TV 2 Lorry. 

 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik