Fire anholdt efter politiet viser billeder af stenkastere

Politiet offentliggjorde torsdag en række billeder af personer, der har kastet sten efter politiet ved en rydning af Pusherstreet. Det har nu givet pote.

- Vi har fået rigtig mange navne, og flere af dem er gengangere, siger politikommissær Steffen Th. Steffensen efter frigivelse af billeder af stenkastere fra Christiania.

Københavns Politi offentliggjorde torsdag morgen billeder af 16 personer, der mistænkes for at have kastet brosten, fliser og jernkæder efter betjente i forbindelse med en stor aktion på Christiania den 17. juni.  

- Vi har fået 15 henvendelser fra borgere, som fortæller, at de enten har kendt de efterlyste for noget tidligere eller fra fx fodboldklubber. Alle de henvendelser undersøger vi, og der er flere af dem, der er interessante, siger han til TV 2 Lorry. 

Politikommissæren fortæller, at mange af henvendelserne har været meget konkrete. Det har betydet, at politiet indtil videre har kunnet anholde fire af stenkasterne.    

- Vi har fået rigtig mange navne, og flere af dem er gengangere, og det er selvfølgelig interessant, siger Steffen Th. Steffensen til TV 2 Lorry.

Politiet har siden aktionen den 17. juni været på jagt efter omkring 35 personer, hvoraf nogle har meldt sig selv. For cirka to uger siden sendte Steffen Th. Steffensen billeder af 29 stenkastere til de øvrige politikredse på Sjælland, men der var stadig en række personer, der ikke var identificeret. 

- Jeg var nødt til at tage skridtet og gå i pressen og se, om jeg kunne få hjælp af offentligheden.  Det er det, vi har gjort i dag, og den hjælp har jeg fået, og det vil jeg gerne sige tak for, og jeg ønsker, at der er mange flere, der ringer til os, siger Steffen Th. Steffensen til TV 2 Lorry. 

Det var meningen, aktionen den 17. juni skulle vare omkring tre timer, men den endte med at strække sig over fem timer, og stemningen på Christiania blev mere og mere ophidset, som tiden skred frem. 

- Vi går ude på Christiania for at passe det arbejde, vi nu er sat til. Når en brosten rammer en politimand, selv om han har sikkerhedsudstyr, så kan han komme grueligt til skade. Vi synes, at den forbrydelse, de her mennesker laver, den her disrespekt, som de har for politiet, er fuldstændig utilstedelig, lyder det fra Steffen Th. Steffensen.  

Der er forsat 12 stenkastere, som politiet endnu ikke har anholdt.  


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik