Arkiv Foto: TV2/Lorry

Politi finder våbenlager i Tingbjerg

Flere rifler og en maskinpistol fundet på adresse i Tingbjerg i København. Politiet kræver tre mænd fængslet.

Tre mænd fra Tingbjerg-bydelen i København skal lørdag forklare sig i Københavns Dommervagt i en sag, hvor politiet har beslaglagt en større mængde våben.

Det drejer sig om tre mænd på 18, 40 og 49 år, der blev anholdt fredag på en adresse i Tingbjerg. Og det var her, politiet fandt de mange våben.

Anklager Helle Sørensen fra Københavns Politi forsøger lørdag at overbevise en dommer om, at mændene skal varetægtsfængsles. Hun fortæller til Ritzau, hvilke våben det drejer sig om.
- Det drejer sig om en Winchester riffel, en M75 riffel, en Zastava riffel med tilhørende magasin isat patroner, et oversavet jagtgevær en maskinpistol samt diverse ammunition, fortæller anklageren.
Derudover har politiet beslaglagt to pistoler, hvor der var skarp ammunition til den ene.

Sagen bliver behandlet for lukkede døre i Københavns Dommervagt.
Det sker, så politiet kan holde kortene tæt ind til kroppen i forbindelse med den videre efterforskning i sagen.

Tingbjerg-bydelen er berygtet som hjemsted for kriminelle grupperinger med anden etnisk baggrund en dansk. Men de anholdte i denne sag tilhører umiddelbart ikke indvandrermiljøet.
- Det er tre personer med danske navne, fortæller Helle Sørensen.

Grundlovsforhøret kommer formentlig til at vare et par timer, og ud på eftermiddagen vil der være en afgørelse om, hvorvidt de tre skal fængsles eller løslades.